ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ετοιμαστείτε για «απογείωση» μέσω Skype στις 13-14 Νοεμβρίου

09:58 - 13 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Το Εκπαιδευτικό Skype-a-Thon της Microsoft επιστρέφει για 4η φορά, φέρνοντας κοντά μαθητές και εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο και καλώντας τους σε ένα διαδικτυακό ταξίδι προκειμένου να ανοίξουν την καρδιά και το μυαλό τους και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Μέσα από το Skype-a-Thon, μαθητές και δάσκαλοι ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν αυτό το ξεχωριστό διήμερο μαραθώνιο εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο να ταξιδέψουν και να διανύσουν εικονικά 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Από τη μια χώρα στην άλλη, οι συμμετέχοντες θα συνδεθούν, μέσω Skype,  με άλλους συνταξιδιώτες τους προκειμένου να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις για θέματα γύρω από την κουλτούρα, την παράδοση, την ιστορία, την επιστήμη των υπολογιστών. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι τους θα ανακαλύψουν απίστευτες ομοιότητες και ενδιαφέρουσες διαφορές μεταξύ τους.

Είναι οι μαθητές σήμερα αρκετά ευαισθητοποιημένοι ώστε να βοηθήσουν άλλα παιδιά που το έχουν ανάγκη;

«Είμαστε ό,τι μαθαίνουμε» - Το Skype-a-Thon σε συνεργασία με το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό WE –οργανισμό που στηρίζει φτωχές κοινότητες με ποιοτική εκπαίδευση – προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευγένεια, την καλοσύνη και την ανθρώπινη πλευρά τους. Φέρνοντας δύο Οργανισμούς που μοιράζονται αυτή την αποστολή σε παγκόσμιο επίπεδο, το Skype-a-Thon θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, εκπαιδεύοντας και δείχνοντας σε παιδιά την αξία του να προσφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη.

Για κάθε 400 εικονικά χιλιόμετρα που διασχίζονται, το #MicrosoftEDU θα κάνει μια δωρεά, προκειμένου να παρέχει τους απαραίτητους πόρους σε λιγότερο τυχερά παιδιά, χρηματοδοτώντας τα πάντα, από την κατασκευή νέων αιθουσών και βιβλιοθηκών, έως προμήθειες για το σχολείο και εκπαίδευση δασκάλων για να παρέχουν ακόμα πιο ποιοτική και σωστή εκπαίδευση. Με τη συμμετοχή τους στα εικονικά ταξίδια, οι μαθητές θα βοηθήσουν άλλους μαθητές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Πώς θα πραγματοποιήσετε κράτηση για το ‘ταξίδι’ αυτό:

Η Κοινότητα Εκπαιδευτικών της Microsoft έχει αφιερώσει μία ολόκληρη σελίδα στο επερχόμενο Skype-a-Thon που περιέχει πληροφορίες σχετικά με όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να συμμετάσχει, τον τρόπο που μπορεί να σχεδιάσει το δρομολόγιό του αλλά και να καταγράψει τα μίλια του, καθώς επίσης διαθέτει και μία εργαλειοθήκη για μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εργαλεία που θα βοηθούν τους συμμετέχοντες να διαδώσουν το έργο τους και να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους. Επιπλέον, βοηθά στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το διήμερο event. Παράλληλα, με κάθε κοινοποίηση πρέπει όλοι να κάνουν tag το @SkypeClassroom και να συμπεριλαμβάνουν τα  #MicrosoftEDU & #skypeathon στο post τους. Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία θα μπορεί να αναδημοσιεύσει όλες τις κοινοποιήσεις και να στηρίξει τη συμμετοχή σας!

Πόσα μίλια θα διανύσετε;

Το ετήσιο Skype-a-Thon γιορτάζει τη δύναμη της διασύνδεσης σε ένα διαδικτυακό ταξίδι με το Generation Y. Μέσα από ιστορίες, παιχνίδια, ομιλίες και συνέργειες, μαθητές από όλο τον κόσμο ανοίγουν την καρδιά τους και διευρύνουν το νου τους με στόχο να γίνουν ενεργοί και αφοσιωμένοι πολίτες. Το περσινό αντίστοιχο ετήσιο Skype-a-Thon έφερε σε επαφή 500.000 μαθητές, γεφυρώνοντας εικονικά αποστάσεις 14.512.448 μιλίων μέσα σε 48 ώρες.

Ποιος άλλος είναι ενθουσιασμένος με το ταξίδι μας;

Το Skype-a-Thon προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να εκφραστούν, να μοιραστούν την εμπειρία τους και να συνδεθούν εικονικά ξεπερνώντας τα όριά τους. Έτσι, η παγκόσμια κοινότητα είναι διαμορφωμένη, όχι μόνο από μαθητές από διαφορετικές περιοχές, αλλά και από εργαζόμενους της Microsoft που με ενθουσιασμό θα συμμετάσχουν σε αυτό το διήμερο εικονικό ταξίδι και θα μοιραστούν την εργασιακή τους εμπειρία, καθώς επίσης και μαθητές που ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τη Microsoft μέσα από διαφορετικά προγράμματα, όπως είναι το Microsoft Students Partners και το Microsoft Innovative Educator Experts.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.