ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Vodafone-Sony Pictures βοηθούν τους νέους να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες

17:23 - 03 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Vodafone-Sony Pictures βοηθούν τους νέους να καλλιεργήσουν ψηφιακές δεξιότητες
Η Sony Pictures συνεργάζεται με την Vodafone με στόχο να υποστηρίξουν 10 εκατομμύρια νέους ώστε να ανακαλύψουν νέες ψηφιακές δεξιότητες, ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης έως το 2022

Η Vodafone και η Sony Pictures ανακοινώνουν τη διεθνή τους συνεργασία και ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βοηθήσουν εκατομμύρια νέους σε 20 διαφορετικές χώρες να ανακαλύψουν τις δεξιότητες που τους ξεχωρίζουν και να τις αξιοποιήσουν προκειμένου να βρουν απασχόληση στην ψηφιακή οικονομία.

Οι δύο εταιρίες θα αξιοποιήσουν την πολυαναμενόμενη ταινία Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν που έρχεται στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο προκειμένου να παρουσιάσουν στους νέους το Future Jobs Finder της Vodafone, μια πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα υπό τη μορφή ηλεκτρονικού παιχνιδιού που τους βοηθά να κατανοήσουν ποιες είναι οι δεξιότητες που διαθέτουν, ποιες μπορούν να αναπτύξουν καθώς και να εντοπίσουν ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά. Το εργαλείο αυτό αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Vodafone που έχει ως στόχο, έως το 2022, να στηρίξει 10 εκατομμύρια νέους, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και σε ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Vodafone και η Sony Pictures υλοποιούν μια διεθνή ψηφιακή εκστρατεία που θα κατευθύνει τους νέους να ανακαλύψουν το Future Jobs Finder, έχοντας ως κεντρικό θέμα το μήνυμα που αναδεικνύει η νέα ταινία - ότι ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του με τις σωστές δεξιότητες και την κατάλληλη στήριξη.

Η ταινία, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment, και παρουσιάζει ένα διαφορετικό σύμπαν του Spider-Man - γνωστό ως Αραχνο-Σύμπαν – όπου περισσότεροι από έναν μπορούν να φοράνε τη μάσκα. Μέσα σε αυτό το σύμπαν θα γνωρίσουμε τον έφηβο Miles Morales από το Μπρούκλιν, ο οποίος, όπως και πολλοί νέοι που ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο άλμα στο επόμενο στάδιο της ζωής τους, πασχίζει να μάθει ποιος είναι και τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Σε μία από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας, ο Πίτερ Πάρκερ λέει στον Μάιλς Μοράλες «Μην το κάνεις όπως εγώ, αλλά όπως θα το έκανες εσύ», ένα σημαντικό μήνυμα που περνάει αυτή η ταινία στους θεατές.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 300.000 νέοι και νέες έχουν ολοκληρώσει το τεστ που διατίθεται μέσω του εργαλείου Future Jobs Finder της Vodafone, και έχουν έρθει σε επαφή με περισσότερες από ένα εκατομμύριο διαφορετικά είδη απασχόλησης που αξιοποιούν ψηφιακές δεξιότητες. Μέσω της διαδικτυακής αυτής πλατφόρμας, οι χρήστες ολοκληρώνουν μια σειρά από σύντομες δοκιμασίες, που αναπτύχθηκαν από ψυχολόγους, ειδικούς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και φορείς παροχής κατάρτισης, με στόχο να εντοπίσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα που θα τους οδηγήσουν στο επόμενο επαγγελματικό τους βήμα. Απαντώντας στις ερωτήσεις αυτές, οι νέοι και οι νέες μπορούν να κατανοήσουν ποιές είναι οι δυνατότητές τους και να βρουν πραγματικές ευκαιρίες απασχόλησης στην αγορά, σε διαφόρους τομείς της ψηφιακής οικονομίας, θέσεις οι οποίες αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους. Παράλληλα, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα δωρεάν κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες ΕΔΩ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.