ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλαστικά Θράκης: Καμία ενημέρωση από τις βρετανικές αρχές για το Brexit-Θωρακίζεται η θυγατρική στη Σκωτία Κύριο

07:12 - 10 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Πλαστικά Θράκης: Καμία ενημέρωση από τις βρετανικές αρχές για το Brexit-Θωρακίζεται η θυγατρική στη Σκωτία
H ψηφοφορία της προσεχούς Τρίτης 11 Δεκεμβρίου, στη βρετανική βουλή των κοινοτήτων, είναι η πιο κρίσιμη που έχει διεξαχθεί στη Βρετανία τις τελευταίες δεκαετίες. Πιθανόν είναι πιο σημαντική και από το ίδιο το δημοψήφισμα του 2016. Πολύ απλά διότι το αποτέλεσμά του ενδέχεται να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για το brexit το οποίο θα μπορούσε να ανατρέψει το πρώτο ναι στο brexit.

Δεν υπάρχει ενημέρωση για το καθεστώς μετά το brexit

 Η εισηγμένη βιομηχανία <Πλαστικά Θράκης> συγκαταλέγεται μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων με παραγωγική δραστηριότητα στην Βρετανία. Με αποκλειστικές δηλώσεις στον reporter η διοίκηση της εταιρίας τονίζει ότι: <Η θυγατρική του Ομίλου στη Σκωτία η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων κατανέμει σχεδόν ισομερώς τον κύκλο εργασιών της μεταξύ εντός και εκτός  Ηνωμένου Βασιλείου.Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές για το ισχύον καθεστώς μετά τo Brexit, το αν θα υπάρξει επίδραση στη δραστηριότητα της θυγατρικής εκτός UK δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί στην παρούσα φάση, δεδομένου ότι κανείς δεν ξέρει αν τα σενάρια περι τελωνειακών συμβάσεων θα επιβεβαιωθουν ή θα ανατραπούν τελικά>. Η διοίκηση των Πλαστικών Θράκης σε περίπτωση επιβολής δασμών λόγω brexit υπογραμμίζει τα εξής: <Πάντως σε περίπτωση επιβολής δασμών, η μείωση της ανταγωνιστικότητας των προιόντων της θυγατρικής στο εξωτερικό θα αντισταθμιστεί από την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στη εσωτερική αγορά. Ειδικότερα, το όφελος θα είναι πολύ σημαντικό σε ορισμένες κατηγορίες προιόντων στις οποίες η θυγατρική του Ομίλου είναι ο μοναδικός παραγωγός στη Μ. Βρετανία, και μέχρι σήμερα η ζήτηση καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές>. Σε κάθε περίπτωση η Διοίκηση του Ομίλου  σε διαρκή βάση αξιολογεί τα δεδομένα και επιδιώκει για τη θυγατρική της στη Μ. Βρετανία την εξασφάλιση ισχυρής ταμιακής θέσης προκειμένου να είναι σε θέση να απορροφήσει ενδεχόμενους κραδασμούς ως απόρροια μιας αποσταθεροποίησης του εξωτερικού περιβάλλοντος λόγω BREXIT.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου την τρέχουσα διετία 

Ο Όμιλος, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος της διετίας 2015-2016 συνολικού ύψους 52 εκ. ευρώ, προχωράει στην περαιτέρω αξιοποίηση των επενδύσεων αυτών, ενώ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της διετίας 2017-2018 το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 44 εκ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την ανάπτυξη νέων πιο καινοτόμων προϊόντων.  Στο εννεάμηνο του 2018 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 14,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η διατήρηση της υγιούς κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου, παρά το εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας τετραετίας, σε συνδυασμό με τις υγιείς λειτουργικές και οργανωτικές δομές τις οποίες διαθέτει προσδίδουν στη Διοίκηση του Ομίλου τη δυνατότητα να συνεχίζει την επιδίωξη των στρατηγικών της στόχων.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.