ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέκροπας: Προς το Μάρτιο η απόφαση για τα Τουρκοβούνια

09:16 - 10 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Κέκροπας: Προς το Μάρτιο η απόφαση για τα Τουρκοβούνια
Έχοντας ήδη γίνει ένα από τα μακροβιότερα… σίριαλ στην ελληνική επιχειρηματικότητα και την ελληνική δικαιοσύνη, μια ακόμη παράταση, δεν αποτελεί – ασφαλώς – έκπληξη…

Ο λόγος για το σίριαλ με την έκταση του Κέκροπα στα Τουρκοβούνια, για το μεγάλο φιλέτο των 250 στρεμμάτων στο Ψυχικό και στα Τουρκοβούνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον όμιλο Intracom, η απόφαση του δικαστηρίου που έγινε την περασμένη Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί κατά το Μάρτιο του 2019. Θυμίζουμε πως η αντιδικία της εταιρείας real estate Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για την κυριότητα 250 στρεμμάτων στα παλιά Λατομεία Ψυχικού, χρονολογείται από το 1988.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον μακροχρόνια δικαστικά σίριαλ στην ιστορία της εγχώριας επιχειρηματικότητας, καθώς εδώ και δεκαετίες, η υπόθεση εκκρεμεί, παρ’ ότι  όπως η πλευρά των ιδιοκτητών επισημαίνει δεν υπάρχει κανέναν νομικό «πάτημα» στο να μη δοθεί η έκταση στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Είναι έτσι κι αλλιώς μια… δύσκολη υπόθεση, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει τις τελευταίες δεκαετίες όπως και οι χρήσεις γης, αλλά και όλη η περιοχή στην οποία «απλώνεται» η εν λόγω έκταση, ενώ το μεγαλύτερο τμήμα της, ήτοι περίπου 185 στρέμματα έχει κηρυχτεί αναδασωτέο.

Στην περιοχή από το 1937 λειτουργούσε ως λατομείο, το οποίο σταμάτησε το 1976. Το 1988, το Ελληνικό Δημόσιο άσκησε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή με την οποία αξίωσε την ιδιοκτησία έκτασης 250 - 300 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή Τουρκοβουνίων (Λατομείο Ψυχικού), τμήμα της οποίας η Κέκροψ υποστήριξε ότι της ανήκει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.