• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

British American Tobacco και ONEX Technologies Group: Γιατί επενδύουμε στην Ελλάδα Κύριο

14:36 - 27 Δεκ 2018 | Επιχειρήσεις
Η Ελλάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτών και το βασικό ερώτημα είναι, γιατί κάποιος να επιλέξει τη χώρα μας για να επενδύσει τα χρήματά του. Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που το έχουν ήδη πράξει απαντούν...

Άνθρωποι της πραγματικής οικονομίας, στελέχη επιχειρήσεων που επενδύουν στην Ελλάδα και τις προοπτικές της, εξηγούν τους λόγους που επιδεικνύουν εμπιστοσύνη στη χώρα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της:

British American Tobacco: Επενδύσεις και Καινοτομία στην Ελλάδα

Τι λέει ο Juan José Marco Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, British American Tobacco Hellas

bat"Πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει την ελληνική οικονομία στην ανάκαμψή της, η British American Tobacco συνεχίζει να συμβάλλει στην Ελλάδα με τη δημιουργία 250 θέσεων εργασίας έως το τέλος του 2019, καθώς και με σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα δύο χρόνια, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους και, παράλληλα, επεκτείνοντας περαιτέρω το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά.  Η Ελλάδα ήταν και παραμένει μια στρατηγική αγορά για τη British American Tobacco, τον κορυφαίο Όμιλο προϊόντων καπνού παγκοσμίως και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώςστον κλάδο των ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών (FMCG).

Η στρατηγική σημασία της Ελλάδας ενισχύεται από την απόφαση της British American Tobacco να φέρει το 2018 στην ελληνική αγορά τα Προϊόντα Επόμενης Γενιάς του Ομίλου, ένα καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο, το οποίο περιλαμβάνει το προϊόν θερμαινόμενου καπνού  glo, και το ηλεκτρονικό τσιγάρο Vype. Η κίνηση αυτή καθιστά την Ελλάδα μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως που διαθέτει ολόκληρη τη γκάμα των Προϊόντων Επόμενης Γενιάς του Ομίλου. Η εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία δίνουν την ευκαιρία να γίνει ένα σημαντικό άλμα μπροστά, προς αυτή την κατεύθυνση: να παρέχουμε στους καταναλωτές προϊόντα με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο. Η κατηγορία αυτή αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως, χάρη στην τεχνολογική πρόοδο και καινοτομία, και η Ελλάδα, ανακάμπτοντας από την κρίση, αλλά πάντοτε με μεγάλες δυνατότητες, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή κατά τη μετάβαση στη νέα αυτή εποχή.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που, παρά την οικονομική κρίση, έχει μοναδικό ανθρώπινο κεφάλαιο και είναι πάντα «ανοιχτή» στις νέες τεχνολογικές τάσεις και καινοτομίες. Φυσικά, υπάρχουν εμπόδια, όπως η γραφειοκρατία και η δυσανάλογη φορολογία σε σχέση με την αγοραστική δύναμη της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά η κοινή αποφασιστικότητα να στηριχεί η ελληνική οικονομία στην ανάκαμψή της, αποτελεί χρέος για περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας μας στη χώρα, συμβάλλοντας σε αυτή την προσπάθεια.  Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της  British  American  Tobacco  στην ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Από το 2013, η εταιρεία έχει συμβάλλει 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ στα κρατικά έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Την ίδια περίοδο, έχει επίσης στηρίξει με 320  εκατομμύρια ευρώ τις ελληνικές επιχειρήσεις και με περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ τους Έλληνες αγρότες, αγοράζοντας περίπου το 20% βασικών ελληνικών ποικιλιών καπνού. Παράλληλα, το  λανσάρισμα των νέων προϊόντων θα αυξήσει σημαντικά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο της British American Tobacco στον Πειραιά και θα στηρίξει περαιτέρω την επέκταση του λιμανιού.

Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, που διακινεί μέσω του Πειραιά, προϊόντα αξίας 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε άλλες χώρες, αναμένεται να επεκταθεί σημαντικά. Σήμερα, περίπου 2,5 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια έρχονται ετησίως από τα εργοστάσια της British American Tobacco στην Ελλάδα".

ONEX Technologies Group: O Αμερικανικός Όμιλος Επιχειρήσεων που στοχεύει στην Αναγέννηση της Ελληνικής Ναυπηγοεπισκευής και Ναυπηγικής

Τι λέει ο Ιωάννης Σταματόπουλος Executive Financial Consultant to BoD, ONEX Technologies Group

onex"Το ONEX Technologies Group, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας και επενδύσεων με παρουσία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η οποία συνδράμει στην ανάπτυξη και υπεροχή των πελατών της μέσω τεχνολογικών λύσεων, προηγμένων υπηρεσιών και προϊόντων αιχμής, προσφέρει μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες στους επενδυτές της και καινοτόμα συνεργατικά μοντέλα χρηματοδότησης για τους stakeholders της. Ο Όμιλος αποτελεί μια πλατφόρμα διαφοροποιημένων επενδύσεων σε στρατηγικούς επιχειρηματικούς τομείς, όπως αυτούς της Αεροπορικής   Υποστήριξης, της Ναυπηγικής και της Ναυπηγοεπισκευαστικής, της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, της Πολιτικής Προστασίας και της Ασφάλειας Κρίσιμων Υποδομών, των Ενεργειακών Λύσεων καθώς και των υπηρεσιών ολοκληρωμένης επιχειρηματικής υποστήριξης - outsourcing. Η επενδυτική δραστηριότητα και παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα ξεκινά ήδη από το 2008.

Στη συνέχεια, το 2009 ο Όμιλος ίδρυσε στην Ελλάδα, την Glonatech μια από τις πλέον καινοτόμες Ευρωπαϊκές εταιρίες στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και τεχνολογίας υλικών και η οποία τιμήθηκε το 2013 και το 2015 στο διεθνή διαγωνισμό Cleantech στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ως μια από τις 5 καλύτερες παγκοσμίως στον τομέα των καθαρών τεχνολογιών. Σημειώνουμε πως μια από τις εταιρίες του Ομίλου στην Ελλάδα, η ONEX SA, βραβεύτηκε το 2014 & 2015 ως μια από τις 100 καλύτερες στην Ευρώπη ενώ ο ιδρυτής, κος Πάνος Ξενοκώστας τις ίδιες χρονιές ως ένας από τους 10 καλύτερους Ευρωπαίους επιχειρηματίες.  Από το 2016, ο Όμιλος οραματίστηκε την αναγέννηση της Ελληνικής Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευής, ενός κλάδου που είναι σε προβληματική κατάσταση και οικονομικό μαρασμό τα τελευταία 40 χρόνια.

Η στόχευση στην εξαγορά, αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση του ιστορικότερου Ελληνικού και Μεσογειακού ναυπηγείου, αυτό του Νεώριου της Σύρου, εστέφθη, σε σύντομο χρονικό διάστημα για τα Ελληνικά δεδομένα, με επιτυχία.  Μέσω μιας νέας εταιρίας του Ομίλου, της ONEX SHIPYARDS, αφού κατάφερε να αναδειχθεί σε προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή το Νοέμβριο του 2017 από την Ελληνική Κυβέρνηση, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 μέσω ενδιάμεσης εταιρίας συμφερόντων του, την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου, την ανακαίνιση και ολική ανακατασκευή του, δημιουργώντας αμέσως περί τις 310 θέσεων εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα, το μέχρι πρότινος πτωχευμένο ναυπηγείο έχει εξυπηρετήσει πάνω από 40 πλοία διεθνών εμπορικών εταιριών, γεγονός το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ρεκόρ για την Ελλάδα, ενώ ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 100-120 για το 2019 εκτός εκτινάσσοντας τις θέσεις εργασίας στις 500. 

Από το Νοέμβριο του 2018, ο Όμιλος μετά και την θετική απόφαση/έγκριση από το Πρωτοδικείου Σύρου του σχεδίου εξυγίανσης, είναι στην διαδικασία μεταβιβάσεων και των περιουσιακών στοιχείων στην θυγατρική εταιρεία του στην Ελλάδα, την ONEX SYROS SHIPYARDS (URL: www.onexsyrosshipyards. com, facebook: @OnexSyrosShipyardsSA, LinkedIn: @onexsyros-shipyards-sa)   Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα νέο και σαφές δείγμα της αλλαγής της νοοτροπίας στη χώρα, ως προς την υποδοχή ξένων επενδύσεων οι οποίες αντιμετωπίζονταν με επιφυλακτικότητα και καθυστερήσεις κατά το παρελθόν. «Βλέπουμε την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα πια να είναι εμφανής», τονίζουν τα στελέχη της ONEX Technologies.

«Το κράτος ενισχύει την εξωστρέφεια, καλωσορίζει πλέον τους επενδυτές και δημιουργεί με σταθερά βήματα όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν στην Ελλάδα υγιείς επενδύσεις με γνώμονα την πραγματική βιώσιμη ανάπτυξη, την αποκέντρωση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Επιπλέον ο Όμιλος ONEX Technologies διά μέσω της ONEX SYROS SHIPYARDS, θα επεκτείνει τις δραστηριότητες του Νεωρίου Σύρου σε νέες αγορές προσφέροντας υπηρεσίες όπως μετασκευές μέσων εξόρυξης υδρογονανθράκων, κατασκευές και συντηρήσεις ναυτικών αμυντικών συστημάτων, υπηρεσίες mega yachting, μετατροπές LNG κοκ.

Το μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου με στόχο τη μετατροπή του σε ένα υπερσύγχρονο «πράσινο ναυπηγείο» βρίσκεται σε εξέλιξη από το Μάρτιο του 2018, επιλύοντας ήδη χρόνια περιβαλλοντικά και εργασιακά ζητήματα με κοινωνικές προεκτάσεις. Οι  δραστηριότητες και επεκτάσεις θα δημιουργήσουν μέχρι το τέλος του 2020 πάνω από 1000 νέες θέσεις εργασίας, δίνοντας πνοή στην τοπική αλλά και στην Ελληνική οικονομία γενικότερα.  Αξίζει να αναφερθεί πως ο Όμιλος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και για την Ναυπηγική μονάδα της Ελευσίνας, και έχει ήδη προσκληθεί επίσημα για να συζητήσει την πιθανή εξαγορά της. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργούσε μια από τις μεγαλύτερες Ναυπηγικές και Ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες της Μεσογείου και έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγικούς Ομίλους της Ελλάδας με χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας".

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman