ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως οι Αγγελοπουλαίοι (Χαλυβουργική) έχασαν 3,4 εκατ. στη Folli Follie

08:32 - 24 Ιαν 2019 | Επιχειρήσεις
Πως οι Αγγελοπουλαίοι (Χαλυβουργική) έχασαν 3,4 εκατ. στη Folli Follie
Ακατανόητη για έμπειρους επιχειρηματίες και έξω από κάθε εγχειρίδιο επενδύσεων, είναι οι πρωτοβουλίες που έλαβαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, της Χαλυβουργικής, στη μετοχή της Folli Follie τον περασμένο Μάιο.

Μετά τις αποκαλύψεις του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) περί εικονικής και ψεύτικης πραγματικότητας στα αποτελέσματα της Folli Follie στις 4 του περασμένου Μαΐου, που έριξαν στο καναβάτσο τη μετοχή, οι κ.κ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος «σκούπισαν» μετοχές της εταιρείας!

 

Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει τώρα σε εμάς και ύστερα απ’ ότι έχει εξελιχθεί, τότε οι δύο επιχειρηματίες «σκούπισαν» μετοχές της εταιρείας, πιστεύοντας – ως φαίνεται – τη… διοίκηση του ελληνικού ομίλου που έβγαζε… οργισμένες ανακοινώσεις περί συμφερόντων, σπέκουλας και άλλων τέτοιων… χαριτωμένων!

 

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η μετοχή (με μεγάλη καθυστέρηση) έπαψε να διαπραγματεύεται στις 25 Μαΐου, έχοντας κάνει μια… διαδρομή από τα 16 ευρώ στα 4,80 ευρώ, χάνοντας περί το 70% της αξίας της!

 

Σ’ αυτό το διάστημα, οι αφοί Αγγελόπουλοι είχαν προβεί σε αλλεπάλληλες αγορές μετοχών, ποντάροντας στην ανάκαμψη! Συνολικά, έδωσαν 3,4 εκατ. ευρώ! Τώρα, έχουν προσφύγει εύλογα στα δικαστήρια κατά της διοίκησης της Folli Follie υποβάλλοντας αίτημα για συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας της πρώην εισηγμένης.

 

Η πρώτη αίτηση κατατέθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά απορρίφθηκε. Κατατέθηκε νέο αίτημα όπου η εκδίκαση ήταν να γίνει την περασμένη Τρίτη 22 Ιανουαρίου, η οποία όμως αναβλήθηκε. Μένει να δούμε τη συνέχεια και το αν το δικαστήριο θα δικαιώσει επενδυτές που έκαναν κινήσεις και πήραν το… ρίσκο, όταν ήδη είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.