ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιφυλακτικότητα στη Wall - Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

15:33 - 11 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Επιφυλακτικότητα επικρατεί προσυνεδριακά στη Wall, μετά τη χθεσινή υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών, λόγω των μακροοικονομικών στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις και τις τιμές παραγωγού.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην κυβερνητική ανακοίνωση για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, ενώ το δικό τους «στίγμα» στην αμερικανική κεφαλαιαγορά δίνουν και τα εταιρικά αποτελέσματα

Στο επίκεντρο θα βρεθούν ηApplied Materials, μετά την αναβάθμιση από την UBS για τη σύσταση της μετοχής και η  Nvidia, η δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγός chips για γραφικά υπολογιστών.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα αντισταθμίζουν τις οποιες απώλειες που προκαλούν τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία λειτουργούν ως ανασταλτικούς παράγοντες στην ανοδο των χρηματιστηριακών δεικτών.

Από σκοπιά εταιρικών αποτελεσμάτων, κινητικότητα θα καταγράψει η American International Group , μετά την ανακοίνωση για αυξημένα κατά 29% κέρδη, η Foot Locker, η οποία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη του ομίλου ,καθώς και η Dow Chemical, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, βρίσκεται πολύ κοντά στην υπογραφή συμφωνίας με την Saudi Aramco για κατασκευή εργοστασίου στη Σαουδική Αραβία συνολικής επένδυσης 20 δισ. δολάρια.

Στην αντίπερα οχθη,  ισχυρές πιέσεις δέχονται αυτή την οι ευρωπαϊκοί δείκτες, σε συνέχεια των χθεσινών ρευστοποιήσεων στη Wall. Οι επενδυτές ανησυχούν καθώς εντείνεται η φημολογία ότι η επιβράδυνση στη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επηρεάσει τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,03% στις 6,521.90 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,85% στις 5,961.92 μονάδες και ο  DAX κατά 0,83% στις 7,353.98 μονάδες.

«Οι φόβοι για την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας βαραίνει τις ευρωπαϊκές μετοχές», σχολιάζουν οι αναλυτές. «Αρκετοί είναι οι επενδυτές που περιμένουν τη δημοσίευση της έκθεσης για τις λιανικές πωλήσεις. Οι αγορές μάλλον θα διορθώνουν στις επόμενες μέρες», προσθέτουν.

Η κατασκευαστική ABB και η χημική βιομηχανία BASF ηγούνται της π΄τωσης μεταξύ των εταιρειών που βασίζονται αρκετά στις πωλήσεις τους επί αμεριακνικού εδάφους.

Σε θετικό έδαφος η RWE AG, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, η Electricite de France ενδέχεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κοινής ωφελείας στη Γερμανία.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.