ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ:Δικαιώνει το ΣΒΕ για επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

15:07 - 28 Φεβ 2019 | Επιχειρήσεις
ΣτΕ:Δικαιώνει το ΣΒΕ για επιστροφή ΦΠΑ στους προμηθευτές της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Απόφαση (355/2019) η οποία δικαιώνει πλήρως τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, (ΣΒΕ) εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σε συνέχεια προσφυγών επιχειρήσεων – προμηθευτών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος Α.Ε.».

Σημειώνεται ότι ο ΣΒΕ, με επανειλημμένες ενέργειες τη διετία 2016 – 2017, στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητούσε τεκμηριωμένα τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που αφορούσε διαγραφείσες απαιτήσεις εταιρειών μελών του, οι οποίες υπήρξαν προμηθευτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος Α.Ε».

 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) καλεί τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας να προβούν άμεσα στη λήψη των σχετικών αποφάσεων που θα αποκαθιστούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος πλήθους μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας, οι οποίες αναίτια πλήρωσαν ΦΠΑ για ποσά τιμολογίων τα οποία ποτέ δεν εισέπραξαν.

 

Άλλωστε, με βάση το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης, η επίκληση συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία έχει επικυρωθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο με αντικείμενο μεταξύ άλλων τη μείωση των απαιτήσεων, δικαιολογεί κατ’ αρχήν τη μείωση της βάσης επιβολής ΦΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.