ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Edenred:Διψήφια οργανική ανάπτυξη με καθαρά έσοδα €254 εκατομμυρίων το 2018

17:28 - 04 Μαρ 2019 | Επιχειρήσεις
Edenred:Διψήφια οργανική ανάπτυξη με καθαρά έσοδα €254 εκατομμυρίων το 2018
Έτος ρεκόρ λόγω της διψήφιας οργανικής ανάπτυξης σε όλες τις περιοχές και σε όλες τις επιχειρηματικές γραμμές ήταν το 2018 για την Edenred.

Αναλυτικά σημείωσε επιτάχυνση στην ανάπτυξη το έτος 2018:

 

• Συνολικά έσοδα ύψους €1,378 εκατομμυρίων, με αύξηση κατά 11.9 % like-for-like και 4.4% 
• Το λειτουργικό περιθώριο EBIT αυξήθηκε κατά 2.0 μονάδες σε 30.9%
• Το EBIT αυξήθηκε κατά 17.5% like-for-like και 7.3% όπως καταγράφηκε στα €461 εκατ.
• Αύξηση στα καθαρά κέρδη (5.2%), το μερίδιο του Ομίλου στα €254 εκατ.
• Συνιστώμενο μέρισμα ύψους €0.86 ανά μετοχή, που αντιπροσωπεύει αναλογία αποπληρωμής 80% του καθαρού κέρδους, μεριδίου του Ομίλου
• Ισχυρή δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών (€435 εκατ.), επιτρέποντας τη μείωση του καθαρού χρέους σε €659 εκατ. (έναντι των €696 εκατ. στο τέλος του 2017) μετά από €196 εκατ. που αφορούσαν εξαγορές

 

Σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η επίδοση της Edenred κατά το 2018 ήταν σημαντικά υψηλότερη από τους ετήσιους στόχους ανάπτυξης που καθορίστηκαν μεσοπρόθεσμα:

 

• Λειτουργικά έσοδα: αύξηση κατά 13.3% (ετήσιος στόχος: περισσότερο από 7%)
• Λειτουργικό EBIT : αύξηση κατά 23.5% (ετήσιος στόχος: περισσότερο από 9%)
• Κεφάλαια από λειτουργίες (FFO) : αύξηση κατά 17.0% (ετήσιος στόχος: περισσότερο από 10%)

 

Χάρη στην άριστη επιχειρηματική της επίδοση, τις ικανότητες στην καινοτομία, την παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας και τις στοχευμένες εξαγορές, η  Edenred ξεκινά το νέο έτος με αυτοπεποίθηση. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις πληρωμών για τον κόσμο των εργαζομένων, ο Όμιλος αναμένει να επιτύχει τους ετήσιους στόχους οργανικής ανάπτυξης που θα τεθούν και πάλι μεσοπρόθεσμα το 2019.

 

Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε: «Η επιτυχής εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου Fast Forward μας επέτρεψε για άλλη μια φορά να παρουσιάσουμε ρεκόρ κατά το συγκεκριμένο έτος. Η διψήφια οργανική ανάπτυξη που επιτύχαμε το 2018 αντικατοπτρίζει την ικανότητά μας να κερδίζουμε νέους πελάτες, να αναπτύσσουμε νέες λύσεις και να ενισχύουμε την ανάπτυξη των εταιρειών που έχουμε ήδη αποκτήσει. Με την έναρξη πολυάριθμων καινοτομιών, κυρίως στους τομείς των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και των πληρωμών με εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτυχθεί σε 12 χώρες, η Edenred κατέλαβε τη θέση της στην πρωτοπορία της ψηφιοποίησης, προς όφελος όλων των πελατών μας, των χρηστών και των εμπορικών μας συνεργατών. Κοιτάζοντας μπροστά, χάρη στην ικανότητά μας να αυξάνουμε  την διείσδυσή μας στην αγορά, να αξιοποιούμε  τις πρόσφατες εξαγορές και να καινοτομούμε προκειμένου να διαφοροποιούμαστε και να ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιό μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.