ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσία Μεϊμαράκη το ΔΣ του ΕΒΕΑ

18:52 - 27 Μαρ 2019 | Επιχειρήσεις
Παρουσία Μεϊμαράκη το ΔΣ του ΕΒΕΑ
Παρουσία του πρώην προέδρου και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, αφού καλωσόρισε τον κ. Μεϊμαράκη και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ανέφερε ότι σήμερα, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, η ανάγκη για μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε ότι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σοβαρότεροι από ποτέ, καθώς τόσο στον πυρήνα όσο και στην περιφέρεια της ευρωζώνης, οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι.

«Σε αυτό συνέβαλαν βεβαίως οι πολιτικές λιτότητας των περασμένων ετών, οι οποίες οδήγησαν στην ανεργία και στην περιθωριοποίηση ένα μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Συνέβαλε, επίσης, η έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος και η αδυναμία της ευρωπαϊκής ηγεσίας να το διαχειριστεί αποτελεσματικά και με συνοχή. 

Όλα αυτά δημιούργησαν πρόσφορο έδαφος για τις δυνάμεις του λαϊκισμού, οι οποίες επένδυσαν στο φόβο, την ανασφάλεια και την απογοήτευση των πολιτών.

Ωστόσο, η αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία ζητούν οι ενισχυμένες δυνάμεις του ευρωσκεπτικισμού, θα είχε καταστροφικές συνέπειες για όλους.

Οι εκλογές αυτές θα είναι καθοριστικές για να αποφασίσουμε ποια Ευρώπη θέλουμε πραγματικά.

Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα υπερασπίζεται τις θεμελιώδεις αξίες της, αλλά και τις μεγάλες κατακτήσεις της, θα λειτουργεί με κοινό όραμα, με συνοχή, με αποφασιστικότητα, θα προτάσσει τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συμμετοχής στη λήψης αποφάσεων.

Μια Ευρώπη με ανταγωνιστική οικονομία, η οποία θα μπορεί να επιβιώσει και να αναπτυχθεί στον παγκόσμιο στίβο. 

Θα χρειαστούμε γενναίες ευρωπαϊκές πολιτικές, για την ενδυνάμωση των ευρωπαϊκών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους. Για την ανάπτυξη επαρκών και καινοτόμων μηχανισμών χρηματοδότησης επενδύσεων. Για τη διευκόλυνση της δικτύωσης και τη βελτίωση της πρόσβασης στην καινοτομία.

Στις ευρωεκλογές έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε εκπροσώπους, οι οποίοι θα διεκδικήσουν και θα προωθήσουν όλα αυτά τα αιτήματα, προς όφελος του Έλληνα/Ευρωπαίου πολίτη. Εκπροσώπους που θα δώσουν φωνή σε όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να προκόψουν, μέσα σε μια οικονομικά ισχυρή, αλλά πάνω από όλα συνεκτική Ευρώπη» είπε ο κ. Μίχαλος.

Ευ. Μεϊμαράκης: Όχι στην αποχή στις ευρωεκλογές

Παίρνοντας τον λόγο, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ευχαρίστησε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την πρόσκληση και έκανε μια εκτενή αναφορά στα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Υπεραμύνθηκε των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, τόσο επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή όσο και Αντώνη Σαμαρά.

Όπως ανέφερε, εάν το 2009 η τότε αντιπολίτευση είχε συμφωνήσει με τις προτάσεις του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή για τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων όπως το πάγωμα μισθών, συντάξεων και προσλήψεων, η χώρα θα είχε αντιμετωπίσει τα προβλήματά της και δεν θα οδηγείτο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον κ. Γ. Παπανδρέου, απόφαση που χαρακτήρισε ως μαύρη σελίδα στην ελληνική ιστορία.

Τόνισε, δε, ότι αργότερα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει πολύ πιο γρήγορα από τα Μνημόνια. Ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε και της δικιάς του απόφασης ως προέδρου της ΝΔ αμέσως μετά το καταστροφικό, όπως χαρακτήρισε, δημοψήφισμα του 2015 να συμφωνήσει τους στόχους του νέου Μνημονίου για να μείνει η χώρα στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης.

Τόνισε με έμφαση ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί και πρέπει να καταγράψει μια μεγάλη νίκη, γιατί η επόμενη περίοδος για την Ευρώπη είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μάλιστα τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αυτό θα προσδώσει δύναμη στη χώρα για να διεκδικήσει τα μέγιστα, τη στιγμή μάλιστα που όλα δείχνουν ότι όλα τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα υποστούν συμπίεση.

Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε των θέσεων του επιχειρηματικού κόσμου που εκφράστηκαν από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι ανάγκη να γίνονται εκλογές όποτε μας αρέσει, συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μίχαλο. Μάλιστα θα πρέπει να υπάρξει και διάταξη που θα κατοχυρώνει κυβερνητικές θητείες τουλάχιστον τριετίας. Γιατί η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάπτυξη». Και απευθυνόμενος στον κ. Μίχαλο κατέληξε: «Ορθώς εκφράσατε ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ την αντίθεσή σας για πρόωρες εκλογές, έστω και αν η αντιπολίτευση τις ήθελε».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων να στηρίξουν τους πολιτικούς που εκτιμούν ότι τους λένε την αλήθεια και να προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών λέγοντας ότι η αποχή δημιουργεί ψεύτικες πλειοψηφίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.