ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η επιτυχία της Aegean ξύπνησε το ενδιαφέρον για νέα ομόλογα

07:15 - 04 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Η επιτυχία της Aegean ξύπνησε το ενδιαφέρον για νέα ομόλογα
Η πρόσφατη επιτυχία της Aegean Airlines με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου έχει ξυπνήσει το ενδιαφέρον και πολλών άλλων επιχειρήσεων, εισηγμένων και μη που «ψάχνουν» αυτή τη μορφή χρηματοδότησης.

Θυμίζουμε ότι η Aegean Airlines εξέδωσε ομόλογο 200 εκατ. ευρώ το οποίο κατέγραψε σημαντική υπερκάλυψη κατά 2,6 φορές, καθώς οι προσφορές έφτασαν έως τα 527,7 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,60%.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τη διοίκηση και τα στελέχη της ΕΧΑΕ έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον για έκδοση ομολόγου κάποιες εταιρείες μικρομεσαίου μεγέθους, αρκετές εκ των οποίων είναι μη εισηγμένες.

Φυσικά, δεν αναμένεται... καταιγισμός νέων εκδόσεων, δεδομένου ότι αυτή η αγορά απαιτεί... χειρουργική ακρίβεια και κυρίως υψηλών απαιτήσεων «επιλογή». Άλλωστε, την ποιότητα, τις προοπτικές και τα μεγέθη της Aegean δεν τις έχουν πολλές εταιρείες στην Ελλάδα.

Μένει να δούμε αν το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα, κάτι που θα διαφανεί τους αμέσως προσεχείς μήνες. Πάντως, η πρόσφατη έξοδος της χώρας στις αγορές, αλλά και οι επικείμενες θετικές εξελίξεις όπως η προσδοκώμενη αναβάθμιση από την Standard & Poor’s στις 27 Απριλίου, αναμένεται να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένου ότι θα μειώσουν περαιτέρω το country risk.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:16 - 04 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.