ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα κατατίθεται η τελική μελέτη για την αποτίμηση της ΑΛΟΥΜΥΛ

07:30 - 05 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Σήμερα κατατίθεται η τελική μελέτη για την αποτίμηση της ΑΛΟΥΜΥΛ
Θετικά εξελίσσεται το σχέδιο για την αναδιάρθρωση της εισηγμένης ΑΛΟΥΜΥΛ. Οι αποκλειστικές πληροφορίες του reporter.gr αναφέρουν ότι σήμερα η Ernst&Young υποβάλλει την έκθεσή της για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας προκειμένου να ενημερωθούν οι επενδυτές. Η έκθεση θα αναρτηθεί στο data room όπου έχουν ήδη πρόσβαση οι επενδυτές. Επίσης σήμερα θα αναρτηθούν και οικονομικές καταστάσεις για τη παρελθούσα χρήση.

Οι ίδιες ασφαλείς πληροφορίες υποστηρίζουν ότι η εικόνα της εταιρίας είναι θετική και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2019 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά από το 2018.Ταυτόχρονα το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης παρουσιάστηκε στις τράπεζες από την Alvarez&Marsal το επιχειρηματικό σχέδιο και οι δυνατότητες αποπληρωμής των υποχρεώσεων της ΑΛΟΥΜΥΛ. Μετά τη μελέτη της έκθεσης από τις τράπεζες  θα κατατεθεί και η νέα οριστικοποιημένη πρόταση του βασικού μετόχου, η οποία, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες σε αυτόν, θα περιλαμβάνει και την καταβολή μετρητών για την άμεση αποπληρωμή ενός τμήματος του δανεισμού. Εν τω μεταξύ, όμως, τρέχει ήδη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο και η διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή. Και μάλιστα το αρχικά εκδηλωθέν ενδιαφέρον ήταν σημαντικό, όμως εσχάτως, σύμφωνα με πληροφορίες, επηρεάζεται από την εναλλακτική πρόταση Μυλωνά. Και αυτό διότι ακόμα και στο σχέδιο εισόδου επενδυτή προβλέπεται η παραμονή του Γ. Μυλωνά στο μετοχικό κεφάλαιο με ένα ποσοστό μειοψηφίας, αλλά και στο management, καθώς η γνώση της αγοράς και η εμπειρία του θεωρούνται αναγκαία και ικανή για να συνεχίσει την ανοδική της πορεία η εταιρία.  Κύκλοι σε γνώση των προβληματισμών των επενδυτών αναφέρουν στην «Κ» πως «τίθεται θέμα προθέσεων για την επόμενη μέρα εάν ο σημερινός μέτοχος μάχεται ακόμα για την αυτόνομη μελλοντική πορεία του ομίλου».

Οι ενδιαφερόμενοι στρατηγικοί επενδυτές

Στους υποψήφιους επενδυτές περιλαμβάνεται το αμερικανικό fund Atlas Holdings, η Oaktree Capital, το βρετανικό fund M&G Investments και την Avenue. Ολοι εμφανίζονται διατεθειμένοι να αναλάβουν μέρος μόνον του δανεισμού και όχι να πληρώσουν μετρητά για τις μετοχές, καθώς μεταξύ άλλων θα πρέπει να καταβάλουν και επιπλέον κεφάλαια στο πλαίσιο της υποχρέωσης να κάνουν δημόσια πρόταση για την εξαγορά και του 30% από τους ιδιώτες μετόχους. Εξάλλου, ανοιχτό παραμένει ακόμα και το ζήτημα της αποτίμησης της επιχείρησης, καθώς ο κάθε επενδυτής, οι τράπεζες και ο βασικός μέτοχος έχουν καταλήξει σε διαφορετικά νούμερα. Η διοίκηση της εταιρείας σημειώνει πως έτσι έχουν ήδη επιτευχθεί οι στόχοι του πενταετούς business plan, ενώ εκτιμά πως με το δικό της σχέδιο αναδιάρθρωσης μπορεί ο καθαρός δανεισμός της στα τέλη του 2020 να είναι χαμηλότερος από πέντε φορές τα προβλεπόμενα για τότε κέρδη EBITDA. Σε κάθε περίπτωση, η όλη υπόθεση της ρύθμισης των χρεών της Alumil θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 12 Ιουνίου 2019 , οπότε και λήγει η νέα προθεσμία αναστολής αναγκαστικών μέτρων (Standstill Agreement) που εξασφάλισε από τις τράπεζες προ μηνός η Alumil. Εν τω μεταξύ, πάντως, η εταιρεία κάνει κινήσεις μείωσης των δανείων της και έτσι ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου την πώληση του 66% θυγατρικής της (Μέτρον Αυτοματισμοί Α.Ε.) έναντι 1,6 εκατ., που θα κατευθυνθεί στη μερική εξόφληση κοινοπρακτικού ομολογιακού, ενώ δηλώνει πως με τέτοιες κινήσεις μειώνει ήδη κατά 9,5 εκατ. τις τραπεζικές της υποχρεώσεις.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 12:33 - 05 Απρ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.