ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έντονος και εύλογος προβληματισμός για την Intralot

08:18 - 17 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Έντονος και εύλογος προβληματισμός για την Intralot
Μεγάλες ήταν οι πιέσεις – για ακόμη μια φορά τις τελευταίες εβδομάδες – οι πιέσεις στις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη χθες, με αιχμή την Intralot που βρέθηκε στο καναβάτσο, υποχωρώντας 8,35% με ισχυρότατο όγκο σχεδόν 2 εκατ. τεμαχίων! Πρόκειται για τον ισχυρότερο όγκο του τελευταίου 11μήνου, καθώς στις 8 Μαΐου 2018 είχαν διακινηθεί 3,2 εκατ. μετοχές στον τίτλο, σε μια ανάλογη συγκυρία ξεπουλήματος.

Οι επενδυτές – συχνά το τελευταίο διάστημα – έχουν δείξει την ανησυχία τους, ενώ χθες οι πιέσεις ασφαλώς συνδέονται με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία, που επιβεβαιώνουν τους προβληματισμούς.

Οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 58,5 εκατ. ευρώ με μείωση πωλήσεων και EBITDA, μειώθηκαν τα ταμειακά διαθέσιμα του ομίλου, με την καθαρή θέση πλέον μόλις στα 6,3 εκατ. ευρώ.

Εξαιρετικά βαρύς είναι ο καθαρός δανεισμός που στο τέλος του 2018 διαμορφώθηκε στα 615,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 104,6 εκατ. ευρώ σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η επένδυση στις ΗΠΑ, η πληρωμή της τελευταίας δόσης για την επένδυση σε λογισμικό της AMELCO, η αποπληρωμή μακροχρόνιας έντοκης υποχρέωσης και κάποια άλλα έξοδα, εκτόξευσαν εκ νέου το δανεισμό.

Η πτώση της Intralot συμπαρέσυρε και τις άλλες μετοχές του ομίλου με την Intracom Holdings να υποχωρεί κατά 3,37% και την Intrakat -1,59%. Μένει να δούμε αν σήμερα θα υπάρξει ανοδική αντίδραση από τις μετοχές του ομίλου και κυρίως από την Intralot που πλέον δεν απέχει πολύ από τα ιστορικά χαμηλά της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.