ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρι Κρι: Η συνέπεια θα φέρει και το placement

08:39 - 23 Απρ 2019 | Επιχειρήσεις
Κρι Κρι: Η συνέπεια θα φέρει και το placement
Σε διαρκή ιστορικά υψηλά κινείται η μετοχή της Κρι Κρι όλο το τελευταίο διάστημα, ασχέτως με τη μικρο-διόρθωση στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, που ήταν αναμενόμενη.

Την περασμένη εβδομάδα η μετοχή βρέθηκε στα 5,18 ευρώ που είναι νέα ιστορικά υψηλά σε κλείσιμο και αν και διόρθωσε ανεπαίσθητα Τετάρτη και Πέμπτη, εντούτοις συνεχίζει να έχει μια από τις πλέον συνεπείς και... ορθολογικές συμπεριφορές σε όλο το χρηματιστήριο, εδώ και χρόνια!

Η απόδοση της μετοχής τα τελευταία χρόνια είναι για... σεμινάριο: Φέτος, το 2019 ενισχύεται περί το 20%, το 2018 κέρδισε 41,2% και το 2017 ενισχύθηκε κατά 56%.

Δεν είναι τυχαίο ότι μπήκε ως μια μικρή, οικογενειακή εταιρεία στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. το 2003 και πλέον έχει εξελιχτεί σε μια υπολογίσιμη δύναμη και ίσως η πιο ανερχόμενη εταιρεία στην εγχώρια γαλακτοβιομηχανία, ενώ εδώ και καιρό είναι μέλος του Mid Cap του Χ.Α., δηλαδή του δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η αποτίμησή της πλέον είναι στα 168 εκατ. ευρώ και ως φαίνεται, δε θα αργήσει να υπάρξει κάποιο καλό placement με την είσοδο ισχυρών ξένων στο μετοχολόγιό της. Άλλωστε, κάτι τέτοιο δεν έχει αρνηθεί σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της εταιρείας Παν. Τσινάβος.

Πάντα βεβαίως με την (απαράβατη) προϋπόθεση ότι το management θα διατηρηθεί ως έχει και δεν θα υπάρξει καμιά άλλη διαφοροποίηση στον τρόπο και στην κουλτούρα λειτουργίας της επιχείρησης.

Άλλωστε, η Κρι Κρι αποτελεί ένα από τα πλέον φωτεινά παραδείγματα σε όλο το χρηματιστήριο την τελευταία 20ετία, δεδομένου ότι χρησιμοποίησε τα κεφάλαια που άντλησε σωστά, έχοντας αξιοσημείωτη ανάπτυξη την τελευταία 15ετία…

Πρόσφατα, η εταιρεία εξέδωσε ομολογιακό δάνειο ύψους 4,23 εκατ. ευρώ, 3ετούς διάρκειας, χωρίς εξασφαλίσεις, το οποίο καλύφθηκε από την Πειραιώς για να υποστηρίξει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.