ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NEXANS: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο 23 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 1,8 εκατ. Κύριο

07:30 - 03 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
NEXANS: Ανεκτέλεστο υπόλοιπο 23 εκατ. ευρώ και επενδύσεις 1,8 εκατ.
Στο ύψος των 23 εκατ. ευρώ ανήλθε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών της Nexans στις αρχές του 2019 σε σύγκριση με το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ κατά το τέλος του 2017. Επισημαίνεται ότι στο σύνολο του χαρτοφυλακίου των παραγγελιών δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις από την απ’ ευθείας διάθεση των αποθεμάτων.

Ταυτόχρονα η αξία των επενδύσεων της εταιρείας σε πάγια περιουσιακά στοιχεία το 2018, ανήλθε στο ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 2,704 εκατ. ευρώ για το 2017. Η αξία των αποσβέσεων για το έτος 2018 ανήλθε σε 1,392 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις της εταιρίας είναι προσανατολισμένες κυρίως στην παραγωγή νέων προϊόντων που απαιτούν οι αγορές και οι πελάτες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν αναβάθμιση ή και αντικατάσταση υφισταμένων γραμμών παραγωγής. Σημαντικό τμήμα των επενδυτικών σχεδίων αφορά την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση υλικών και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Σημειώνεται ότι η εταιρεία προσαρμοζόμενη στις παρούσες δυσμενείς συνθήκες της αγοράς επικέντρωσε τις επιλογές της σε λίγες επενδύσεις υψηλής απόδοσης και με έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι εξαγωγές στη Νότιο Αφρική

 Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 οι πωλήσεις προς το εξωτερικό εκτός των ενδοομιλικών πωλήσεων παρουσίασαν σημαντική αύξηση κυρίως λόγω εκτέλεσης σημαντικών συμβολαίων προς τη Νότιο Αφρική. Μάλιστα η διοίκηση έχει ως πολιτική να καλύπτει τους κινδύνους που προέρχονται από τις αυξομειώσεις των χρηματιστηριακών μετάλλων, χαλκού και αλουμινίου, συνδέοντας άμεσα τις τιμές αγοράς των μετάλλων αυτών με τις τιμές πώλησης προς τους πελάτες.

Διαγραφή της μετοχής από το ΧΑ

Οι μετοχές της εταιρείας δεν τελούν υπό διαπραγμάτευση από 2.4.2019 και η μοναδική μέτοχος της εταιρείας Nexans Participations θα εκκινήσει άμεσα στη διαδικασία διαγραφής των μετοχών της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.