ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσωρινή διοίκηση στον ΣΜΕΧΑ - Επαναπροσέγγιση των τραπεζών

21:20 - 22 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Για προσωρινή διοίκηση, η οποία θα διοριστεί από το Πρωτοδικείο κάνουν λόγο πληροφορίες από την γενική συνέλευση του ΣΜΕΧΑ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Ωστόσο, άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Σύνδεσμος εξετάζει σχέδιο επαναπροσέγγισης των τραπεζών, μετά και την πρόσφατη αποχώρησή τους.

Το παρόν στην έκτακτη γενική συνέλευση έδωσαν οι εκπρόσωποι περίπου 40 χρηματιστηριακών εταιρειών. Η ατμόσφαιρα κατά την συνέλευση, που διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες (από τις 17.00 - τις 20.30) ήταν τεταμένη, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκαν προσωπικές επιθέσεις, ακούστηκαν ύβρεις, έγιναν αντιπαραθέσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προφορικά υπέβαλε την παραίτησή του και ο κ. Δ. Παπαριστείδης από μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα είναι, αν ισχύει αυτό, το επταμελές Δ.Σ. να απαρτίζεται πλέον από τέσσερα μέλη, τους κ.κ. Μωραϊτάκη, Χριστόπουλο, Πουλαρίκα και Σίνο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, αυτό που θα οδηγήσει τον Σύνδεσμο στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου σε εκλογές, θα διοριστεί από το Πρωτοδικείο. Ήδη, έχουν προταθεί τα άτομα που θα απαρτίζουν το νέο διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, τους κ.κ. Μωραϊτάκη, Δεπόλα, Σίνο, Πουλαρίκα, Χριστόπουλο, Χαλκιάδη και την κυρία Σωτηριάδου.

Παράλληλα, θα συσταθεί επιτροπή που θα αναλάβει το έργο της επαναπροσέγγισης των τραπεζών. Αυτή η Επιτροπή - «σοφών» θα διαρθρώνεται από παλαιούς και έμπειρους χρηματιστές. Υπενθυμίζεται, ότι οι τράπεζες έχουν αποχωρήσει από τον Σύνδεσμο, διαφωνώντας με τις απόψεις του νυν προεδρείου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.