ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλάζει ''σελίδα'' ο ΣΕΒ

10:09 - 23 Μαϊ 2007 | Επιχειρήσεις
Με νέο προσανατολισμό και πιθανότατα νέο όνομα εισέρχεται στην δεύτερη εκατονταετία παρουσίας του στα δρώμενα της χώρας ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, εν όψει της Ετήσιας Συνέλευσης των μελών του στις 24 Μαΐου, στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής κλειστής Συνεδρίασης, τα Μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να εγκρίνουν πρόταση του διοικητικού συμβουλίου για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του ΣΕΒ.

Ο ΣΕΒ καλείται να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και να εκπροσωπήσει συνολικότερα τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς το βάρος μετατοπίζεται πλέον από τον πρωτογενή στο δευτερογενή τομέα της οικονομίας, εκείνο των υπηρεσιών.

Οσον αφορά στην μετονομασία του ΣΕΒ, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι θα μετατραπεί από Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών, σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΒ ιδρύθηκε το 1907 ως «Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων και Βιοτεχνιών», μετονομάστηκε σε «Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων το 1946, και από το 1979 λειτουργεί ως «Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών», με την εκπροσώπηση νομικών προσώπων-επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου: «Η μετεξέλιξη του Καταστατικού μας είναι ένα μεγάλο βήμα στην πορεία ανάδειξης του ΣΕΒ σε έναν εποικοδομητικό, προοδευτικό και ενεργό πολίτη μιας κοινωνίας που δεν φοβάται την αλλαγή, που συναισθάνεται τις προκλήσεις και βαδίζει μπροστά με δράσεις και με αποτέλεσμα».

Α.Α.


Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.