ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Edenred: Αύξηση εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2019

15:40 - 07 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Edenred: Αύξηση εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2019
Την αύξηση συνολικών εσόδων κατά 14.1% like-for-like και 15.3% όπως καταγράφηκε σε 383 Εκατ. Ευρώ, ανακοίνωσε η εταιρία Edenred για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε:

  • Μεγάλη ανάπτυξη των λειτουργικών εσόδων κατά 14.2% like-for-like (+15.6% όπως καταγράφηκε) σε 369 Εκατ. Ευρώ
  • Αύξηση των άλλων εσόδων κατά 12.0% like-for-like (+7.9% όπως καταγράφηκε) σε 14 Εκατ. Ευρώ
  • Συνεισφορά από τις εξαγορές στα συνολικά έσοδα της τάξεως 4.0%
  • Ελαφρώς αρνητικό currency effect της τάξεως 2.8%

Λειτουργικά έσοδα:

  • Διψήφια οργανική ανάπτυξη σε όλες τις περιoχές και σε όλες τις επιχειρηματικές γραμμές, ακολουθώντας τη σταθερή επίδοση που επιτεύχθηκε το 2018
  • Θετικό scope effect 13 Εκατ. Ευρώ, αντικατοπτρίζοντας τις εξαγορές των CSI, TRFC, Merits & Benefits και Ekivita, που ολοκληρώθηκαν στις αρχές του 2019
  • Αρνητικό currency effect της τάξεως των 9 Εκατ. Ευρώ

Ο Bertrand Dumazy, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Edenred, δήλωσε: "Ξεκινήσαμε το έτος με μια πορεία σταθερής ανάπτυξης, ακολουθώντας τις επιδόσεις που επιτεύχθηκαν το 2018. Οι τεχνικές ανάπτυξης που έχουμε θέσει σε εφαρμογή συνεχίζουν να παράγουν αποτελέσματα τρίμηνο με το τρίμηνο, είτε αυτό οφείλεται στην δυναμική στρατηγική μας για τις πωλήσεις, με στόχο κυρίως τη νίκη επί των SME, είτε στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και ψηφιακών λύσεων. Η διψήφια ανάπτυξη έχει καταγραφεί σε όλες τις επιχειρηματικές μας γραμμές και σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε. Τα έσοδα του τριμήνου περιλαμβάνουν επίσης αρκετές ελπιδοφόρες, τοποθετημένες εξαγορές που θα ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο των λύσεών μας στους  τομείς των Παροχών προς Εργαζομένων, των λύσεων Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου και  Εταιρικών Υπηρεσιών Πληρωμών. Αυτή η καλή αρχή του 2019 μας γεμίζει με σιγουριά καθώς αναλογιζόμαστε το υπόλοιπο του χρόνου".

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

 
Υποστηριζόμενη από τη σταθερή απόδοση του πρώτου τριμήνου, η Edenred ανανεώνει την αυτοπεποίθησή της για το υπόλοιπο έτος και επιβεβαιώνει τους μεσοπρόθεσμους στόχους της στρατηγικής Fast Forward για το 2019, συγκεκριμένα:

  • like-for-like ανάπτυξη στα λειτουργικά έσοδα πάνω από 7%;
  • like-for-like ανάπτυξη στο λειτουργικό EBIT πάνω από 9%;
  • like-for-like ανάπτυξη των κεφαλαίων από λειτουργίες πριν από άλλα έσοδα και έξοδα (FFO) πάνω από 10%.

Τους επόμενους εννιά μήνες του έτους, ο Όμιλος αναμένει να δει σταθερά ισχυρή επιχειρηματική ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές και όλες τις επιχειρηματικές γραμμές.

Η Edenred, που λειτουργεί σε υποβαθμισμένες αγορές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για συνεχή καινοτομία, προωθώντας τη μετάβαση στην ψηφιακή τεχνολογία και δρομολογώντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες στον κόσμο της εργασίας.

Όλο το χρόνο, ο Όμιλος θα αποκομίσει επίσης οφέλη από την ολοκλήρωση και την ανάπτυξη των εξαγορών και συνεργασιών που ολοκληρώθηκαν το 2018, με πλατφόρμες εμπλοκής των εργαζομένων και έμμεσους διαύλους διανομής για την επιτάχυνση της αύξησης των Παροχών των Εργαζομένων, την επέκταση της multi-brand προσφοράς λύσεων Φορητότητας & Διαχείρισης Στόλου στην Ευρώπη ενώ εισέρχεται και στην αγορά των Εταιρικών Πληρωμών της Βόρειας Αμερικής, η οποία βρίσκεται σε ψηφιακή μετάβαση.
 
Αξιοποιώντας την παγκόσμια τεχνολογική πλατφόρμα της, την επιχειρηματική αριστεία και τις δυνατότητες ψηφιακής καινοτομίας για τη βελτίωση της εμπειρίας των εργαζομένων, των εταιρικών πελατών και των συνεργαζόμενων εμπόρων, η Edenred προχωρά μπροστά με τη στρατηγική της για κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη.
 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:05 - 07 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.