ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυροποίηση του περιθωρίου κέρδους το α’τρίμηνο για τον Όμιλο Adecco

13:05 - 09 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Ισχυροποίηση του περιθωρίου κέρδους το α’τρίμηνο για τον Όμιλο Adecco
Τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 ανακοίνωσε ο Όμιλος Adecco, σύμφωνα με τα οποία το EBITA αυξάνεται σε σύγκριση με το περασμένο έτος ενώ συνεχίζονται οι επενδύσεις στην ψηφιακή καινοτομία.

Μεταξύ άλλων ο Όμιλος το 1ο τρίμηνο του 2019 παρουσιάζει:

  • Μείωση των οργανικών1 εσόδων κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, και προσαρμοσμένα βάσει των ημερών διαπραγμάτευσης (TDA)
  • Σταθεροποίηση της τάσης ανάπτυξης στην Ευρώπη, επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική, επιτάχυνση στο Υπόλοιπο του Κόσμου
  • Μεικτό περιθώριο κέρδους 19,1%, αυξημένο κατά 100 μονάδες βάσης σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, υποστηριζόμενο από βελτιωμένο μείγμα πωλήσεων και θετική εξέλιξη στην τιμολογιακή πολιτική
  • Η στρατηγική δαπανών ενδυναμώθηκε από το «Grow Together» και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των FTEs
  • Ισχυρός ισολογισμός με καθαρό χρέος/EBITDA στο 0,9x, ισχυρή ρευστότητα, σταθερό DSO

Ο Alain Dehaze, Group Chief Executive Officer του Ομίλου, δήλωσε σχετικά τα παρακάτω: «Ο Όμιλος είχε ισχυρές επιδόσεις το 1ο τρίμηνο του 2019, βελτιώνοντας το περιθώριο EBITA κατά 20 μονάδες βάσης παρά την αύξηση των επενδύσεων στον ψηφιακό τομέα. Συνεχίζουμε να έχουμε μια πολύ καλή πρόοδο στο πρόγραμμα μετασχηματισμού του οργανισμού μας «Grow Together», χάρη στο οποίο πετύχαμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρής ανάπτυξης της παραγωγικότητας. Και εστιάζοντας στην πειθαρχημένη τιμολογιακή πολιτική και στη βελτίωση του μείγματος πωλήσεων με λύσεις υψηλότερης αξίας επιτύχαμε μεγαλύτερη αύξηση του περιθωρίου κέρδους.

Παρά τη μείωση στα έσοδα κατά 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους προσαρμοσμένα βάσει των ημερών διαπραγμάτευσης, η τάση στις Ευρωπαϊκές αγορές όπου έχουμε παρουσία σταθεροποιήθηκε μέσα στο τρίμηνο αυτό και ο όμιλος ξεκίνησε το 2ο τρίμηνο με καλές επιδόσεις. Επίσης, επιτύχαμε αυξημένη ανάπτυξη στην Ιαπωνία και το Υπόλοιπο του Κόσμου, που βοήθησε να εξισορροπήσουμε την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική.

Η στρατηγική «Perform, Transform, Innovate» συνεχίζεται δυναμικά. Είμαστε σε σωστή πορεία για να επιτύχουμε τον στόχο μας για εξοικονόμηση ακόμα EUR 70 εκατομμυρίων χάρη στην αυξημένη παραγωγικότητα από το Grow Together το 2019. Επίσης, ισχυροποιούμε την πρότασή μας για αύξηση της προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες μας, όπως αποδεικνύει και το βελτιωμένο NPS μας.

Είμαστε ακόμα στα μέσα της πορείας μας στο ταξίδι του μετασχηματισμού του οργανισμού μας, αλλά είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που έχουμε έως τώρα και ενθουσιασμένος από την προοπτική όσων έχουμε να επιτύχουμε ακόμα μέσα στο 2019 και στη συνέχεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους μας παγκοσμίως για τη συνεισφορά τους στο να χτίσουμε έναν ισχυρότερο Όμιλο Adecco που θα βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον εργασίας για όλους.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.