ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφαρμογή για κινητά για επιχειρηματική δικτύωση στη Βόρεια Μακεδονία

12:27 - 19 Μαϊ 2019 | Επιχειρήσεις
Εφαρμογή για κινητά για επιχειρηματική δικτύωση στη Βόρεια Μακεδονία
Μια εφαρμογή που έχει χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά χρήματα μπορεί να αποτελέσει πύλη για τη δικτύωση με μικρές επιχειρήσεις στη Β. Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει το γραφείο ΟΕΥ των της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Σκόπια ο επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα έχουν στη διάθεσή τους μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για επιχειρηματικές ευκαιρίες στο πλαίσιο του δικτύου Enterprise Europe Network με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε λιγότερο από τρεις μήνες, η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε από 300 εγχώριες εταιρείες, κυρίως από τους τομείς της πληροφορικής, της μεταλλουργίας και της κλωστοϋφαντουργίας. Η εφαρμογή περιλαμβάνει ενότητα για την εύρεση συνεργατών και δημοσιευμένα προφίλ εταιρειών με επίκεντρο τις τεχνολογίες, το επιχειρίν και τα προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης (Ε&Α), όπως το Horizon, το Horizon 2020 και άλλα εργαλεία υποστήριξης.

Επίσης εκεί δημοσιεύονται εγχώρια εθνικά προγράμματα και πρόσκλησης υποβολής προτάσεων υποστήριξη εταιρειών. Ο κ. Viktor Stojmanovski του Enterprise Europe Network δήλωσε ότι το εν λόγω εργαλείο προσφέρεται σε εγχώριες εταιρείες και καινοτόμους-ερευνητές και τους βοηθά να εισέλθουν στη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Stojmanovski, στη Βόρεια Μακεδονία, περίπου το 5% των εταιρειών προσανατολίζονται προς τις εξαγωγές και είναι κυρίως μεγάλες επιχειρήσεις. Όπως τόνισε επίσης, το Enterprise Europe Network επικεντρώνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 19 Μαϊ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.