ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Motor Oil: Ενίσχυση EBITDA κατά 100 εκατ. μέχρι το 2021

08:15 - 04 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Motor Oil: Ενίσχυση EBITDA κατά 100 εκατ. μέχρι το 2021
Την ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας κατά 100 εκατ. ευρώ μέχρι και το 2021 προσδοκά η διοίκηση της Motor Oil από την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης των 310 εκατ. ευρώ στα διυλιστήρια της Κορίνθου. Η επένδυση αφορά τη διαφοροποίηση του μίγματος παραγόμενων καυσίμων, με τη μετάβαση από προϊόντα χαμηλότερου περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα με υψηλότερο περιθώριο.

Έτσι, οι μονάδες που σήμερα παράγουν κυρίως νάφθα, μετά την αναβάθμισή τους θα παράγουν σε ποσοστό 90% βενζίνη υψηλών οκτανίων και κηροζίνη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή αεροπορικών καυσίμων.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες καταγράφεται σταθερά αυξημένη ζήτηση.

Tο έργο, που έχει αναλάβει να εκτελέσει η εμπειρότατη σε τέτοια project Technip, έρχεται σε συνέχεια διαδοχικών επενδύσεων (ξεπερνούν τα 1,2 δις) που έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των διυλιστηρίων, αλλά και λίγο μετά την ανακοίνωση της εκρηκτικής ανόδου των καθαρών κερδών του ομίλου στο πρώτο φετινό τρίμηνο κατά 160,2%.

Mία ακόμη σημαντική εξέλιξη αφορά το «πράσινο φως» που έδωσε η PAE στο σχέδιο της Motor Oil να χτίσει Aνεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Aερίου με FSRU στον κόλπο των Aγίων Θεοδώρων.

Tο project θα υλοποιηθεί από τη θυγατρική «Διώρυγα Gas» και αναμένεται να μπει σε φάση προετοιμασίας από το 2020, προβλέπει την εγκατάσταση πλωτού τερματικού σταθμού παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης, υποθαλάσσιο καθώς και χερσαίο αγωγό σύνδεσης με το EΣΦA.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.