ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη για τις ΑΠΕ

15:28 - 19 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη για τις ΑΠΕ
Επιχειρηματική αποστολή στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την αποθήκευση ενέργειας και την ενσωμάτωση στο δίκτυο της Ελλάδας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 24 - 27 Ιουνίου 2019.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα εστιασμένη στην αγορά ενέργειας, στο ξενοδοχείο Nikopolis, ενώ στις 26 και 27 Ιουνίου θα λάβουν χώρα B2B συναντήσεις μεταξύ των γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το οποίο με συνεχείς δράσεις και ανάληψη έργων από τη Γερμανία, αναδεικνύει τις ευκαιρίες της αγοράς και υποστηρίζει τις επιχειρήσεις του κλάδου των δύο χωρών, σημειώνει ότι η αναζήτηση των οκτώ γερμανικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή, για νέες συνεργασίες, αλλά και η συμμετοχή νευραλγικών ελληνικών φορέων του κλάδου της ενέργειας στη διάρκεια της Ημερίδας, όπως η ΔΕΔΔΗΕΕ, η ΡΑΕ, το ΚΑΠΕ, ο ΣΕΦ και η ΕΛΕΤΑΕΝ, καταδεικνύουν το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς για τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας.

Από την πλευρά του, ο CEO της Green Island Energy GmbH, κ. Michael Difliff, μέλος της επιχειρηματικής αποστολής, δήλωσε ότι: «Η Ελλάδα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας. Ιδιαίτερα για τα μη-διασυνδεδεμένα νησιά, όπου η ηλεκτρική ενέργεια καλύπτεται από πετρελαϊκές μονάδες (με το κόστος για τη μεταφορά του πετρελαίου να διανέμεται σε όλους τους καταναλωτές ρεύματος στην Ελλάδα), οι ενεργειακές αυτές εφαρμογές μπορούν να αποτελέσουν, παγκοσμίως, παραδείγματα καινοτόμων παρεμβάσεων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Η δική μας υποθαλάσσια μονάδα άντλησης-ταμίευσης ενέργειας, προσφέρει οικονομικές λύσεις αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας για περιοχές κοντά σε ύδατα βάθους από 550 μέτρα και άνω, ενώ ταυτόχρονα εγγυάται ένα μακροβιώσιμο σχέδιο (>40 χρόνια) για τα μη-διασυνδεδεμένα νησιά. Μαζί με Έλληνες εταίρους, θα θέλαμε να υλοποιήσουμε ένα πρότυπο έργο και έτσι να συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα. Αναμένουμε με ανυπομονησία την επιχειρηματική αποστολή και τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις, που θα προκύψουν με τις ελληνικές επιχειρήσεις και φορείς».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή, το πρόγραμμα της Ημερίδας, την online δήλωση συμμετοχής και τα προφίλ των γερμανικών εταιριών, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου http://griechenland.ahk.de/gr στην ενότητα εκδηλώσεις. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν και απαιτείται ωστόσο ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.