• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σημαντική παρουσία για Ελλάδα-Κύπρο στη Διεθνή Έκθεση transport logistic

12:02 - 21 Ιουν 2019 | Επιχειρήσεις
Δυναμική παρουσία και σημαντικά αποτελέσματα σημείωσε η συμμετοχή του ελληνικού και κυπριακού κλάδου logistics στη Διεθνή Έκθεση transport logistic, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο στις 4-7 Ιουνίου.

Mε κεντρικό μήνυμα «Ελλάδα Νέα Πύλη προς την Ευρώπη», 13 αντιπροσωπευτικές εξωστρεφείς εταιρίες, 12 από την Ελλάδα και 1 από την Κύπρο, συμμετείχαν στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά, προβάλλοντας σε διεθνές επίπεδο την επιχειρηματική και επιχειρησιακή επάρκειά τους ως αξιόπιστοι εταίροι, καθώς και τη δυναμική του κλάδου συνολικά, αναδεικνύοντας την κομβική θέση της χώρας ως διαμετακομιστικό κέντρο εμπορευματικών φορτίων προς τις ευρωπαϊκές αγορές, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο συμμετείχαν οι εταιρίες: Alpha Intermodal SA, Cyprus Global Logistics Ltd., Elikon Transport & Logistics, FDL GROUP, Goldair Cargo S.A.  International Forwarding & Logistics Services, Harlas International Transport S.A., Intertrans S.A., Multifreight, navicon S.A., Orphee Beinoglou International Forwarders S.A., O.Mind Creatives SUPPLY CHAIN & LOGISTICS MAGAZINE & EXHIBITION GREECE, Thriasio Logistics Center S.A. και Transcombi Express S.A.

Επίσης, στην έκθεση συμμετείχαν 6 επιπλέον ελληνικές εταιρίες: Athens International Airport S.A., ANEK LINES S.A., ANEK S.A. – SUPERFAST ENDEKA Hellas Inc. & Co. Joint Venture, ATTICA GROUP, MINOAN LINES S.A και Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης όλες οι εταιρίες είχαν επαφές και συζητήσεις με πολυάριθμους επισκέπτες, επικεφαλής και στελέχη ξένων εταιρών, πελάτες και δυνητικούς εταίρους, διευρύνοντας τη διεθνή δικτύωσή τους, διεκδικώντας ενισχυμένο ρόλο στο διεθνές πεδίο, αναζητώντας νέους εταίρους και προβάλλοντας την αξιοπιστία και ικανότητά τους να αναλάβουν νέα συμβόλαια. 

Σημειώνεται ότι για την προβολή της ελληνικής συμμετοχής στα ελληνικά, αλλά και διεθνή ΜΜΕ οργανώθηκαν δύο Συνεντεύξεις Τύπου σε Αθήνα και Μόναχο, όπου μεταξύ άλλων έγινε παρουσίαση της νέας μεγάλης επένδυσης στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, που αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα των logistics. Στη διάρκεια δεξίωσης, που παρατέθηκε στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο σε πολυάριθμα στελέχη ξένων εταιριών και φορέων, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες για περαιτέρω επαφές και συζητήσεις. Παράλληλα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε επιχειρηματική αποστολή ελληνικών εταιριών, που επισκέφθηκαν την έκθεση και είχαν προκαθορισμένες συναντήσεις Β2Β με εκθέτες από διάφορες χώρες και στόχο τη διερεύνηση δυνατοτήτων για νέες συνεργασίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κλάδος των logistics στην Ελλάδα παράγει περίπου το 6% του ΑΕΠ, ή το 9,5%, αυτού, συμπεριλαμβανομένων των ιδίων των υπηρεσιών logistics, που παρέχονται εσωτερικά από πολλές εμπορικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις. Ως κλάδος απασχολεί περί τους 200.000 εργαζόμενους, που αντιστοιχούν στο 4,7% των συνολικά απασχολούμενων στη χώρα. Η συνεχώς ανοδική θέση του λιμένα Πειραιά, που κατέχει την 5η θέση στην Ευρώπη και τη 2η στη Μεσόγειο στη διεθνή κλίμακα λιμένων διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, η ανοδική πορεία του λιμένα Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση των οδικών αξόνων και των σιδηροδρομικών μεταφορών και οι νέες επενδύσεις, όπως το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, δίνουν στον κλάδο των logistics ιδιαίτερη δυναμική και σημαντική προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο προγραμματίζει και για το 2021 τη διοργάνωση Ελληνικού Ομαδικού Περιπτέρου στην transport logistic, που θα πραγματοποιηθεί από τις 04.– 07.05.2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman