ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το MITEF Greece ανακοινώνει τους νικητές του διαγωνισμού 2019

11:49 - 05 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Το MITEF Greece ανακοινώνει τους νικητές του διαγωνισμού 2019
Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2019 με τη τελετή λήξης και απονομής των βραβείων. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της Ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας, παρακολούθησαν και βαθμολόγησαν τις παρουσιάσεις των 12 ομάδων και ξεχώρισαν τους τρεις νικητές του διαγωνισμού από το General και το Energy & Mobility track.

Οι νικητές του MITEF Greece Startup Competition 2019 από το General Track είναι: 

1ος - Twiddle, 2ος - AidPlex - και 3ος PD Νeurotechnology

Ο νικητής από το Energy and Mobility Track είναι: Bunkering at Sea.

Οι τρεις νικητές έλαβαν χρηματικό βραβείο και πολλές «in kind» παροχές από τους εταίρους του MITEF Greece, αλλά το πιο σημαντικό έπαθλο είναι η ευκαιρία παγκόσμιας δικτύωσης μέσω του MITEF brand.

Το MITEF Greece Startup Competition διεξήχθη για πέμπτη συνεχή χρονιά σημειώνοντας για άλλη μία φορά μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας περίτρανα  ότι οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνεισφέρουν δυναμικά στην ευημερία της Ελλάδας αλλά και γενικότερα της τεχνολογικής και επιστημονικής κοινότητας. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μέσω μιας σειράς προσεκτικά σχεδιασμένων πρακτικών εργαστηρίων και συνεδριών καθοδήγησης, οι εταιρείες που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες επιχειρηματικές δεξιότητες, να καλλιεργήσουν διεθνείς επαφές και ευκαιρίες συνεργασίας καθώς και ν’ αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο κ. Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πρόεδρος του MIT Enterprise Forum Greece, άνοιξε την τελετή καλωσορίζοντας το ακροατήριο και παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες του ΜΙΤΕF Greece: «Οι τέσσερις βασικές μας δράσεις απευθύνονται στις διαφορετικές ανάγκες του στοχευμένου μας κοινού:

  1. Εκδηλώσεις με στόχο την ενημέρωση, έμπνευση και δικτύωση σε διεθνές επίπεδο. Τα τελευταία δύο χρόνια διευρύναμε τους ορίζοντες μας σε διεθνείς εκδηλώσεις, κυρίως στη Βοστώνη, όπου με τη βοήθεια μιας ομάδας αφοσιωμένων ομογενών όπως η Μαρίνα Χατζοπούλου και το Προξενείο μας, χτίζουμε γέφυρες μεταξύ του Ελληνικού τεχνολογικού οικοσυστήματος και της παγκόσμιας τεχνολογικής κοινότητας.
  2. Τα hands-on workshops μας είναι σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες, ειδικά εκείνους που προέρχονται από τον ακαδημαϊκό κόσμο, να κατανοήσουν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις.
  3. Το "Tech Insiders Club" είναι μια δράση που στοχεύει στην ενημέρωση των επιχειρηματιών και των επενδυτών σε εξειδικευμένα θέματα τεχνολογίας, ώστε να μπορούν να έχουν πιο αποτελεσματικές συζητήσεις με νεοσύστατες εταιρείες.
  4. Το Startup Competition είναι το εμβληματικό μας πρόγραμμα που καταφέρνει να συνδέσει hands-on τεχνογνωσία και παγκόσμια δικτύωση. Τοποθετείται ανάμεσα στα κορυφαία προγράμματα επιτάχυνσης τεχνολογίας στη χώρα μας. Συμπεριλαμβανομένου και του φετινού προγράμματος, έχουμε επιταχύνει πάνω από 110 ελληνικές επιχειρήσεις. "

Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκλεισε την ομιλία του με μια δήλωση οράματος: «Η Ελλάδα έχει το επιχειρηματικό DNA, ειδικευμένους μηχανικούς και επιστήμονες, υγιή ερευνητικά προϊόντα και δυνατές πηγές χρηματοδότησης. Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στη μεταφορά τεχνολογίας και να προσπαθήσουμε να εξάγουμε περισσότερο από αυτό το προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Και εδώ είναι η σημαντική συμβολή του MITEF Greece, ανοίγει το δρόμο της παγκόσμιας τεχνογνωσίας και παγκόσμιας δικτύωσης σε όλα τα μέλη του ελληνικού οικοσυστήματος. Έτσι μπορούμε να καταστήσουμε την Ελλάδα τεχνολογικό κόμβο μέχρι το 2021. Έτσι μπορούμε να κάνουμε τη τεχνολογία την επόμενη ναυτιλία για την Ελλάδα».

Μετά το καλωσόρισμα από τον κ. Παπακωνσταντίνου, η κα Irit Ben-Abba, πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα και η κα Monica Cummings, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας, απηύθυναν και εκείνες με τη σειρά τους καλωσόρισμα στο κοινό και στις ομάδες.

Οι 12 ομάδες των φιναλίστ παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε ένα ακροατήριο περίπου 300 ατόμων, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από ξένες διπλωματικές αποστολές, Έλληνες και ξένοι επενδυτές, ακαδημαϊκοί και δημοσιογράφοι. Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τους φιναλίστ βασιζόμενη σε δύο κριτήρια: α) τη καινοτόμο προστιθέμενη αξία και β) τη δυναμική κλιμάκωσης στη διεθνή αγορά.

Μετά τις 12 παρουσιάσεις, ακολούθησαν τρεις σημαντικοί ομιλητές:

- Ο Prof. Jerome Schaufeld από το WPI School of Business, ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του MIT Enterprise Forum, εξέφρασε την κατάπληξη του για τα σπουδαίες ιδέες που άκουσε λέγοντας: «Όταν ξεκινήσαμε το MITEF, δεν θα πίστευα ποτέ ότι 40 χρόνια αργότερα θα βρισκόμουν στην Αθήνα μάρτυρας σε όλα αυτά!".

Aimilios Chalamandaris, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Innoetics, μίλησε για το εξαιρετικό αλλά και έξω από τις πεπατημένες διαδρομές ταξίδι του, το οποίο τον οδήγησε από το ερευνητικό εργαστήριό του στην εξαγορά από τη Samsung, τη συγκίνηση να βιώνει το λογισμικό τους να τρέχει σε ένα δισεκατομμύριο συσκευές και την δυνατότητα ίδρυσης ενός παγκόσμιου ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα.

Andreas Androutsellis-Theotokis, Διευθύνων Σύμβουλος της Innate Repair και 2ος νικητής του περσινού διαγωνισμού 2018, ο οποίος εξιστόρησε με τη σειρά του τις περιπέτειες από τις πρώτες μέρες στο ερευνητικό εργαστήριο μέχρι την ανακάλυψη του πως αναγεννάται ο καρκίνος, την εμπειρία του στο MITEF Greece Startup Competition 2018 και τα σχέδιά του να προωθήσει τα φάρμακα για την καταπολέμηση του καρκίνου στους παγκόσμιους ασθενείς.

Ο διαγωνισμός του MIT Enterprise Forum Greece Startup 2019, πραγματοποιήθηκε χάρη στην υποστήριξη των κάτωθι χορηγών και στρατηγικών συνεργατών:

Hellenic Petroleum - Αποκλειστικός χορηγός του “Energy & Mobility” track.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ιδρυτικός δωρητής.

US Embassy in Athens, EY, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Alpha Bank, Signal Group, Tiresias και Elpedison - Υποστηρικτές.

Athenaeum Intercontinental, Μπουτάρη, Δρακοπούλου και Βασαλλάκη, NCSR Δημόκριτος, Désiré, Eventora, Heineken, - Υποστηρικτές εκδήλωσης.

Alba Graduate Business School, KornFerry/Hay Group, Playxis, POTAMITISVEKRIS, Sylipsis - Στρατηγικοί εταίροι

Mindspace και Moosend - Συνεργάτες

Ekathimerini, epixeiro.gr, startupper.gr, startup.gr, reporter.gr: Χορηγοί επικοινωνίας

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του MITEF Greece.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:38 - 06 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.