ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσίκος: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει πολλά από τη νέα κυβέρνηση

08:44 - 11 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Κουτσίκος: Ο επιχειρηματικός κόσμος περιμένει πολλά από τη νέα κυβέρνηση
Ο Πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Κουτσίκος, μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και της ορκωμοσίας της κυβέρνησης δήλωσε τα εξής:

«Οι επιχειρηματίες περιμένουν πολλά από τη νέα κυβέρνηση, τονίζοντας ότι η επόμενη τετραετία αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να διαμορφώσει ένα θετικό επιχειρηματικό κλίμα και να οδηγηθεί σε περιβάλλον αναπτυξιακής τροχιάς.

Η προσέλκυση  ξένων και εγχώριων επενδύσεων, με αντίστοιχες θεσμικές ρυθμίσεις θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα του νέου Υπουργού Ανάπτυξης καθώς και η ασφάλεια των πολιτών με αντίστοιχη  πάταξη της τρομοκρατίας που θεωρώ πως θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της νέας κυβέρνησης.

Η ευτυχής συγκυρία που διαθέτει η σημερινή κυβέρνηση με την αυτοδυναμία της, η επιτυχία στις δώδεκα (12) από τις δεκατρείς (13) περιφέρειες που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και η πλειονότητα των Δήμων της χώρας, αφήνουν χώρο ώστε να κερδίσουν το χαμένο έδαφος δημιουργώντας υψηλούς βαθμούς ανάπτυξης.

Το ΕΤΕΕ και το ΕΒΕΒΕ θα σταθούν δίπλα στην κυβέρνηση, με στόχο την καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στις αγορές, με έμφαση σε εκείνες του εξωτερικού, έτσι ώστε οι ξένες επενδύσεις να αρχίσουν πάλι να έρχονται στην Ελλάδα.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, μέσω συνεδρίων, θα προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Έλληνες και Τούρκους πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως άλλωστε αυτό έπραττε πάντοτε.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του ΔΣ των Επιμελητηρίων εύχονται στη νέα κυβέρνηση, καλή επιτυχία».

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.