ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΒΕΠ για τις επιχειρήσεις

08:21 - 16 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
Συνάντηση Γεωργιάδη με το προεδρείο του ΕΒΕΠ για τις επιχειρήσεις
Με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη θα συναντηθεί στις 20.00 απόψε το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Στόχος της συνάντησης να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη του Πειραιά καθώς προέρχονται από μία δεκαετή καθίζηση των οικονομικών τους μεγεθών. Όπως έχει δηλώσει ο νέος υπουργός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσδίδει ιδιαίτερο βάρος στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος του ΕΒΕΠ έχει δηλώσει ότι «Το στοίχημα της επόμενης μέρας είναι η πολιτική σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη σε βάθος τετραετίας. Τα συστατικά της επιτυχίας είναι πολλά, αλλά τα άμεσα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης, οι στοχεύσεις και η επίτευξη των στόχων, ο συγχρονισμός λήψης αποφάσεων και εφαρμογής, οι σχέσεις σε ευρωπαϊκό και γεωπολιτικό επίπεδο, τα σχέδια επί χάρτου και προγράμματος, αλλά και τα πρώτα σχέδια νόμου βάσει χρονοδιαγράμματος. Οι προσδοκίες της επιχειρηματικής κοινότητας είναι πολλές και, δικαιολογημένα, φθάνουν σε επίπεδα απαιτήσεων, ειδικά για την αποκλιμάκωση της υπερφορολόγησης και την αναγνώριση της συνέπεια».

Όπως τονίζει ο κ. Κορκίδης, «το ΕΒΕΠ έχει αποστείλει ήδη στον νέο Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τις προτάσεις του για τη μείωση της γραφειοκρατίας, της παραοικονομίας, των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και πολλών ακόμη μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν, χωρίς να χαθεί καθόλου χρόνος, προκειμένου και η ελληνική οικονομία, αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις, να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους». Έχω την πεποίθηση προσθέτει ο κ. Κορκίδης «ότι θα γίνει αντιληπτό από όλα τα μέλη της νέας κυβέρνησης ότι, η όποια ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα συνεπάγεται και δημιουργία νέων και καλοπληρωμένων θέσεων απασχόλησης, θα έλθει μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Με μοναδικό στόχο να επανέλθει η κανονικότητα σε όλη την κοινωνία, ευελπιστώ ότι οι προτάσεις μας θα εισακουστούν, προκειμένου, και στην πράξη, η Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να γίνει μια σύγχρονη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή χώρα».

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.