ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μοντέλο Creta Farms» για 170 επιχειρήσεις επεξεργάζεται ο Γεωργιάδης

09:55 - 23 Ιουλ 2019 | Επιχειρήσεις
«Μοντέλο Creta Farms» για 170 επιχειρήσεις επεξεργάζεται ο Γεωργιάδης
Στα «σκαριά» είναι το πλάνο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη διάσωση επιχειρήσεων που «υποφέρουν» από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οδεύουν προς το λουκέτο.

Με αφορμή την υπόθεση της Creta Farms, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλυψε στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι θα ακολουθήσει σχέδιο «διάσωσης» και για άλλες επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, χαρακτήρισε το σχέδιο αυτό ως «μοντέλο Creta Farms, το οποίο πήγε καλά και θα επεκταθεί και σε άλλες επιχειρήσεις». Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, είναι «να έρθουν σε επαφή οι δυο πλευρές (τράπεζες και επιχειρηματίες)», με τον ίδιο να αναλαμβάνει το ρόλο του «διπλωμάτη».

Ο υπουργός επεσήμανε πως έχει, ήδη, στελεχώσει μία λίστα με 170 μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με την Creta Farms, αποκαλύπτοντας πως οι επιχειρήσεις «θα κατηγοριοποιηθούν και θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε μία προς μία».

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων είπε για το θέμα της Creta Farms ότι «Πριν από δύο μέρες, κάποιος από τους εργαζόμενους της εταιρίας “Creta Farms” με ενημέρωσε ότι αυτήν την εβδομάδα η εταιρία θα έκλεινε και θα έμεναν χωρίς δουλειά περίπου 800 άνθρωποι. Το Σάββατο αποφάσισα να αναλάβω πρωτοβουλία. Έφερα στο Υπουργείο διαδοχικά τους μετόχους, οι οποίοι όπως γνωρίζετε είναι στο μέσο μιας μεγάλης οικογενειακής διαμάχης και τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Αυτό που δεν μπορούσε να γίνει επί σειρά μηνών, έγινε πραγματικότητα. Σήμερα (Δευτέρα) υπέγραψαν και οι δύο μέτοχοι το μνημόνιο συνεργασίας με τις τράπεζες, που εξασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση της εταιρίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για να συνεχίσει η εταιρία».

Τη Δευτέρα ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, μεγαλομέτοχος της εταιρείας, υπέγραψε το “ Memorandum of Understanding” (MOU) μεταξύ της εταιρείας και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της Creta Farms.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.