ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Άμεση προμήθεια στην Mytilineos από την Ελμίν Βωξίτες

09:26 - 02 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Άμεση προμήθεια στην Mytilineos από την Ελμίν Βωξίτες
Η «Ελμίν Βωξίτες» υποχρεώθηκε να προμηθεύσει άμεσα την «Mytilineos» με τις απαιτούμενες ποσότητες βωξίτη για το 2019, μετά από τα ασφαλιστικά μέτρα, που της επιβλήθηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με απόφαση της Επιτροπής ανταγωνισμού, τα ασφαλιστικά μέτρα επιβλήθηκαν λόγω της καταχρηστικής εκμετάλλευσης της δεσπόζουσας θέσης της «Ελμίν Βωξίτες», μετά τη διερεύνηση σχετικού αιτήματος της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.». Η Ολομέλεια της Επιτροπής υποχρεώνει την Ελμίν, με απόφαση πλειοψηφίας με μειοψηφία δύο μελών, να προμηθεύσει άμεσα την Mytilineos με τις απαιτούμενες ποσότητες στάνταρ ποιότητας βωξίτη για το 2019, αντίστοιχα με τις ποσότητες του 2018, για την αντιμετώπιση του πιθανολογούμενου συστημικού κινδύνου στις σχετικές αγορές.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Ελμίν θα εκκινήσει υποχρεωτικά διαπραγματεύσεις με την Mytilineos με σκοπό τη σύναψη σύμβασης για την προμήθεια ποσότητας βωξίτη, ικανής να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Mytilineos για την περίοδο μετά τη λήξη της ισχύουσας τροποποιηθείσας σύμβασης. Η εν λόγω διαπραγμάτευση θα πρέπει να εκκινήσει εντός 20 ημερών από την κοινοποίηση του διατακτικού της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων και να περατωθεί εντός προθεσμίας δύο μηνών από την εκκίνησή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 02 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.