ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πως ξεπέρασαν τα μνημόνια οι επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Κύριο

09:00 - 17 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια συλλογική προσπάθεια από αμιγώς ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκε στη καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα από τη σύστασή του ελληνικού κράτους, όταν συναντήθηκαν έξι επιχειρηματίες. Είχαν τις ίδιες αγωνίες και τους φόβους όπως όλοι οι συνάδελφοι τους για πως θα επιβιώσουν απέναντι στην οικονομική λαίλαπα που έπληξε τη χώρα.

του Ανέστη Ντόκα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Από το 2012 που πραγματοποιή­θηκε αυτή η πρώτη συνάντηση έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρό­νια και η πρωτοβουλία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μεγάλωσε και ως μία κοινότητα εταιριών, αγκαλιάζει σήμερα έναν συνασπισμό 57 εταιριών με 67 εργοστασιακές μονά­δες, έναν συνολικό κύκλο εργα­σιών 1,3 δισ. ευρώ και απασχολούν 5.500 εργαζομένους. Απώτερος στόχος της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» εί­ναι η δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και τη βελτίωση του βιοτικού επι­πέδου του πολίτη της χώρας μας.

Η καλοκαιρινή έκδοση του REPORTER MAGAZINE ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές-επιχειρηματίες πως κατάφεραν να επιβιώσουν απέναντι στη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολούθησε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που έζησε η χώρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΠΑΣΙΝΑΣ

Γενικός Διευθυντής της Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια

Η εταιρία μας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε. αντιμετώπισε την κρίση (α) δίνοντας έμφαση σε νέες αγορές του εξωτερικού, και (β) κάνοντας προσεκτική επιλογή του νέου πελατολογίου της έτσι ώστε να περιορίσει τους πιστωτικούς της κινδύνους.

Ταυτόχρονα, προέβη σε σύναψη συμβολαίου ασφάλισης πιστώσεων τόσο για υφιστάμενους όσο και για και νέους πελάτες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Πρόεδρος της ΑΒΓΑ ΒΛΑΧΑΚΗ

Η κρίση βρήκε την εταιρία μας σε φάση σημαντικών επενδύσεων για την πλήρη αντικατάστασή της παραγωγής αβγών από κότες σε κλουβιά, σε παραγωγή αβγών ελεύθερης βοσκής, αχυρώνα και βιολογικών. Στόχος μας ήταν όλα τα Αβγά Βλαχάκη να είναι από κότες ελεύθερες. Και το πετύχαμε. Επιμείναμε στο όραμά μας. Συνεχίσαμε τις επενδύσεις, παραμείναμε επικεντρωμένοι στην ποιότητα των προϊόντων μας, συγκρατήσαμε τις δαπάνες και προσφέραμε στους πελάτες μας καλύτερες τιμές και εξαιρετικά προϊόντα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Εμπορικός Διευθυντής της Camper Gaz

Εκπαιδευμένοι στο όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον της Ελλάδας η εταιρία μας όχι μόνο βγήκε αλώβητη από την 10ετή κρίση, αλλά κατάφερε και να αναπτυχθεί. Βασικοί άξονες η εξωστρέφειά μας αναπτύσσοντας την εξαγωγική μας δραστηριότητα, σε συνδυασμό με τον εκσυγχρονισμό και την καθετοποίηση της παραγωγής μας αναβαθμίζοντας την ποιότητα μας τόσο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και υπηρεσιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:58 - 16 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.