ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποστακτήρια Καλλικούνη: Συμμετέχουμε σε ερευνητικές προσπάθειες προσφέροντας τα σκευάσματά μας

08:14 - 20 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Αποστακτήρια Καλλικούνη: Συμμετέχουμε σε ερευνητικές προσπάθειες προσφέροντας τα σκευάσματά μας
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια συλλογική προσπάθεια από αμιγώς ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκε στη καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα από τη σύστασή του ελληνικού κράτους, όταν συναντήθηκαν έξι επιχειρηματίες. Είχαν τις ίδιες αγωνίες και τους φόβους όπως όλοι οι συνάδελφοι τους για πως θα επιβιώσουν απέναντι στην οικονομική λαίλαπα που έπληξε τη χώρα.

του Ανέστη Ντόκα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Από το 2012 που πραγματοποιή­θηκε αυτή η πρώτη συνάντηση έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρό­νια και η πρωτοβουλία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μεγάλωσε και ως μία κοινότητα εταιριών, αγκαλιάζει σήμερα έναν συνασπισμό 57 εταιριών με 67 εργοστασιακές μονά­δες, έναν συνολικό κύκλο εργα­σιών 1,3 δισ. ευρώ και απασχολούν 5.500 εργαζομένους. Απώτερος στόχος της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» εί­ναι η δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και τη βελτίωση του βιοτικού επι­πέδου του πολίτη της χώρας μας.

Η καλοκαιρινή έκδοση του REPORTER MAGAZINE ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές-επιχειρηματίες πως κατάφεραν να επιβιώσουν απέναντι στη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολούθησε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που έζησε η χώρα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚ. ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ

Ιδιοκτήτης της ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΑ ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ

Στην σκιά του μεσαιωνικού κάστρου του Γοδεφρείδου Βιλλεαρδουίνου της πόλης της Καλαμάτας, παράγονται για πρώτη φορά στο πρώτο ιδρυθέν Ατμοκίνητο Πνευματοποιείο το 1850, από τον νεαρό απόφοιτο της Σχολής των Φυσικών επιστημών της Τεργέστης Γ. Καλλικούνη, μια σειρά αρωματικών αποσταγμάτων με πρωτόγνωρες γεύσεις.

Μετά από 170 χρόνια εξαγωγικών επιδόσεων και σημαντικών τιμητικών διακρίσεων, τα «Αποστακτήρια Καλλικούνη» επιχειρούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις τους, όπου με την υποδειγματική λειτουργία συστοιχίας παραδοσιακών αποστακτήρων και ενός δικτύου εκχυλιστήρων, «σχηματοποιούνται» στον «αισθησιακό» κόσμο των ατμών, ποιοτικά αποστάγματα και μέσα από βότανα και φρούτα της Ελληνικής Γής, «τρυγούνται» οι χυμοί και τα αιθέρια έλαια τους, παράγοντας μια ευρεία ποικιλία αλκοολούχων ποτών, όπως Brandies, Ούζο, Ρακί, Μαστίχα, Vodka, Gin, Rum, Tequila, πλήρους σειράς Liqueurs και σιροπιών, Cream Liqueurs και σειράς Bitters καθώς και νέες σειρές ανθρακούχων χαμηλόβαθμων έτοιμων Cocktails και φυσικών πουρέδων φρούτων.

Στα Αποστακτήρια Καλλικούνη, συνεργαζόμαστε με ειδικευμένους πανεπιστημιακούς, σε ιδιαίτερους τομείς επιστημονικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος και συμμετέχουμε σε επίσημες κλινικές ερευνητικές προσπάθειες, προσφέροντας τα σκευάσματά μας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.