ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ: Σημαντική ανάπτυξη μέσα στην κρίση

08:06 - 22 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι μια συλλογική προσπάθεια από αμιγώς ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκε στη καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα από τη σύστασή του ελληνικού κράτους, όταν συναντήθηκαν έξι επιχειρηματίες. Είχαν τις ίδιες αγωνίες και τους φόβους όπως όλοι οι συνάδελφοι τους για πως θα επιβιώσουν απέναντι στην οικονομική λαίλαπα που έπληξε τη χώρα.

του Ανέστη Ντόκα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Από το 2012 που πραγματοποιή­θηκε αυτή η πρώτη συνάντηση έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρό­νια και η πρωτοβουλία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μεγάλωσε και ως μία κοινότητα εταιριών, αγκαλιάζει σήμερα έναν συνασπισμό 57 εταιριών με 67 εργοστασιακές μονά­δες, έναν συνολικό κύκλο εργα­σιών 1,3 δισ. ευρώ και απασχολούν 5.500 εργαζομένους. Απώτερος στόχος της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» εί­ναι η δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και τη βελτίωση του βιοτικού επι­πέδου του πολίτη της χώρας μας.

Η καλοκαιρινή έκδοση του REPORTER MAGAZINE ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές-επιχειρηματίες πως κατάφεραν να επιβιώσουν απέναντι στη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολούθησε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που έζησε η χώρα.

ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ - Πρόεδρος της ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ

H εταιρία μας «ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ» αντιμετώπισε κατά την τελευταία δεκαετία την κρίση, αλλά και σημείωσε σημαντική ανάπτυξη γιατί από την μια είχε στα χέρια της ένα μοναδικό προϊόν με ανελαστική ζήτηση και από την άλλη γιατί αξιοποίησε την συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος, ώστε να συνεχίσει να παράγει προϊόντα άριστης ποιότητας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ταυτόχρονα αξιοποίησε στο μέγιστο τα επενδυτικά της προγράμματα κρατώντας πάντα χαμηλά τα επίπεδα δανεισμού. Κυρίως όμως στηρίχτηκε στον οικογενειακό της χαρακτήρα και στη συνοχή μεταξύ των ανθρώπων της που χρόνια τώρα συνεργάζονται με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την εταιρία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:50 - 21 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.