ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕΕ: Απόλυτη συνέπεια στις υποχρεώσεις μας

07:05 - 23 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕΕ: Απόλυτη συνέπεια στις υποχρεώσεις μας

Η πρωτοβουλία  είναι μια συλλογική προσπάθεια από αμιγώς ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκε στη καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα από τη σύστασή του ελληνικού κράτους, όταν συναντήθηκαν έξι επιχειρηματίες. Είχαν τις ίδιες αγωνίες και τους φόβους όπως όλοι οι συνάδελφοι τους για πως θα επιβιώσουν απέναντι στην οικονομική λαίλαπα που έπληξε τη χώρα.

του Ανέστη Ντόκα

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Reporter Μagazine Ιουλίου.

Από το 2012 που πραγματοποιή­θηκε αυτή η πρώτη συνάντηση έχουν περάσει 7 ολόκληρα χρό­νια και η πρωτοβουλία της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μεγάλωσε και ως μία κοινότητα εταιριών, αγκαλιάζει σήμερα έναν συνασπισμό 57 εταιριών με 67 εργοστασιακές μονά­δες, έναν συνολικό κύκλο εργα­σιών 1,3 δισ. ευρώ και απασχολούν 5.500 εργαζομένους. Απώτερος στόχος της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» εί­ναι η δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και τη βελτίωση του βιοτικού επι­πέδου του πολίτη της χώρας μας.

Η καλοκαιρινή έκδοση του REPORTER MAGAZINE ζήτησε να μάθει από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές-επιχειρηματίες πως κατάφεραν να επιβιώσουν απέναντι στη κρίση. Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών αποκαλύπτει τις μεθόδους που ακολούθησε απέναντι στη μεγαλύτερη κρίση που έζησε η χώρα.

ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΕΕ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ - Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος ΔΣ

Το έτος 2017, με τα πρώτα σημάδια της οικονομικής κρίσης, αποφασίσαμε να στρέψουμε την εταιρία στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Για αρκετές χρήσεις κατά την διάρκεια της προηγούμενης 10ετίας, μειώσαμε την διανομή μερισμάτων στο ελάχιστο αναγκαίο και κεφαλαιοποιήσαμε τα κέρδη μας αυξάνοντας το μετοχικό κεφάλαιο. Εντάξαμε τις παραγωγικές επενδύσεις σε αναπτυξιακούς νόμους (Ν. 3299/2004). Με "όπλο" την απόλυτη συνέπεια της εταιρίας στις υποχρεώσεις μας: σε Κράτος - Τράπεζες - Αφαλιστικούς φορείς - Προμηθευτές και Εργαζόμενους, είχαμε και έχουμε και τις 4 συστημικές Τράπεζες αρωγούς τόσο στα επενδυτικά μας σχέδια, όσο και στις βραχυπρόθεσμες ανάγκες μας. Πραγματοποιήσαμε τις επενδυτικές δαπάνες με αυστηρό έλεγχο του παράγοντα " Κόστος - Απόδοση", με "όπλο" μας την πολυετή εμπειρία και γνώση των μετόχων και στελεχών της εταιρίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:26 - 22 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.