ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη κερδοφορία και το 2019 τα Πλαστικά Κρήτης Κύριο

08:05 - 30 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Αυξημένη κερδοφορία και το 2019 τα Πλαστικά Κρήτης
Αύξηση της ενοποιημένης κερδοφορίας κατά 7% αναμένει για το σύνολο του 2019 ο όμιλος των Πλαστικών Κρήτης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση η αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται  μεταξύ άλλων: α) Στην ενίσχυση ανταγωνιστικότητας λόγω εξελίξεων στις τιμές των πρώτων υλών και της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου β) Στην επικείμενη (φετινός Αύγουστος) λειτουργία της δεύτερης γραμμής παραγωγής πλαστικών φύλλων επτά στρώσεων στο Ηράκλειο, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής του τομέα κατά 30% γ) Στη δρομολογούμενη τον Ιούλιο παραγωγή νέων προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση ζωοτροφών και την αποθήκευση σπόρων δ) Σε κινήσεις στις μονάδες του εξωτερικού.

Ειδικότερα στη Γαλλία αντικαταστάθηκε  τον Ιούνιο παλαιότερη γραμμή παραγωγής με καινούργια, νέας τεχνολογίας, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα και θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων. Παράλληλα, πολλά νέα προϊόντα που εισαγάγει ο όμιλος στην αγορά την τελευταία διετία, όπως τα αδιαπέρατα στο οξυγόνο φύλλα ενσίρωσης, τα φύλλα θερμοκηπίων με αντισταγονική ιδιότητα πολύ μακράς διάρκειας και τα βιοδιασπώμενα compounds για πλαστικές σακούλες έχουν τύχει πολύ ευνοϊκής αποδοχής και αναμένεται να ενισχύσουν από φέτος και για τα επόμενα χρόνια τις πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η θυγατρική στην Κίνα, SHANGHAI HITEC PLASTICS η οποία είναι και η μεγαλύτερη θυγατρική του ομίλου εισφέροντας περί του 30% των συνολικών κερδών, υπέγραψε συμβόλαιο και έδωσε εγγύηση για λογαριασμό της κατά 100% θυγατρική της SHANGHAI HITEC PLASTICS, ANHUI HITEC PLASTICS, για την αγορά οικοπέδου 46,6 στεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή Jiangbei Wujiang New Area, Hexian Country της επαρχίας Anhui, µε σκοπό τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας που θα παράγει masterbatches (πρώτες ύλες για τη βιομηχανία πλαστικών) και ειδικά φύλλα θερμοκηπίων. Το κόστος της επένδυσης εκτιμάται σε 17,8 εκατ. ευρώ και η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας τοποθετείται στο δεύτερο 6µηνο του 2020.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.