ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Kleemann: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο Composition

09:20 - 30 Αυγ 2019 | Επιχειρήσεις
Kleemann: Συμμετοχή στο ερευνητικό έργο Composition
Από το Σεπτέμβριο του 2016 συμμετέχει η KLEEMANN στο ερευνητικό έργο COMPOSITION, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON 2020 και με συντονιστή το ερευνητικό κέντρο Fraunhofer FIT.

Λειτουργώντας ως ένας από τους πιλότους του έργου, η εταιρεία χρησιμοποιεί το COMPOSITION για την υποστήριξη των αποφάσεών της, τόσο σε επίπεδο παραγωγικής διαδικασίας, όσο και σε επίπεδο εφοδιαστικής αλυσίδας, αλληλοεπιδρώντας με άλλες επιχειρήσεις και επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη συνεργασιών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, 12 οργανισμοί από 7 χώρες, με ένα μοναδικό, κοινό στόχο: τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας δια-λειτουργικότητας, καθώς και εργαλείων υποστήριξης λήψης αποφάσεων που συνδέουν την εφοδιαστική αλυσίδα εντός ενός εργοστασίου (intra-factory), αλλά και μεταξύ των εργοστασίων και των προμηθευτών τους (inter-factory). Η KLEEMANN, με τη χρήση έξυπνων αισθητήρων, οι οποίοι επικοινωνούν ασύρματα με το κεντρικό πληροφοριακό σύστημα σε πραγματικό χρόνο, ενημερώνεται: 1) για την πληρότητα των κάδων στο πλαίσιο των ενεργειών για την αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων, 2) για τις δονήσεις δύο μηχανών παραγωγής με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο την κατάστασης του πάγιου εξοπλισμού και ταυτόχρονα την αύξηση του χρόνου λειτουργίας και της διαθεσιμότητας των μηχανών.

Με τους έξυπνους αισθητήρες και την ανάλυση των δεδομένων μέσω της πλατφόρμας COMPOSITION, επιτυγχάνεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, των μεταφορών και μετακινήσεων εντός του εργοστασίου, μείωση της παραγωγής αποβλήτων και κατασπατάλησης φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Πιο συγκεκριμένα, η παρακολούθηση και η πρόβλεψη του επιπέδου πλήρωσης των κάδων ανακύκλωσης έχει βοηθήσει στη βελτίωση της κατανάλωσης καυσίμου μειώνοντας το κόστος της διαδικασίας κατά 4%.

Η βελτιστοποίηση των διαδικασιών, που είναι ο βασικός στόχος του COMPOSITION, αναμένεται να συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στη βιώσιμη ανάπτυξη και την εταιρική υπευθυνότητα, μειώνοντας τη χρήση της ενέργειας, τις μεταφορές και μετακινήσεις, την παραγωγή αποβλήτων και την κατασπατάληση φυσικών και ανθρώπινων πόρων. Η διαφάνεια των συναλλαγών και υπηρεσιών μέσω του COMPOSITION IIMS, αποτελεί επίσης ένα στοιχείο εταιρικής υπευθυνότητας, το οποίο σε συνδυασμό με τα παραπάνω, συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής τόσο του ανθρώπινου δυναμικού και των οικογενειών τους, όσο και της τοπικής κοινωνίας.­­­

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.