ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαίνια για το δεύτερο γραφείο της EBRD στην Ελλάδα

19:17 - 10 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Εγκαίνια για το δεύτερο γραφείο της EBRD στην Ελλάδα
Με ένα νέο γραφείο στη Θεσσαλονίκη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΜμΕ, ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα η ΕBRD.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα, η Θεσσαλονίκη είναι το δεύτερο σημαντικότερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτικό κέντρο της χώρας. Είναι επίσης ένας σημαντικός κόμβος μεταφοράς για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, κυρίως μέσω του λιμανιού της.

Η ομάδα της EBRD στη Θεσσαλονίκη θα εργαστεί πρωτίστως για την υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων, βασιζόμενη στην επιτυχία του προγράμματος Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της EBRD, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ευρωπαϊκού Κόμβου Επενδυτικών Συμβουλών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ελληνικής Δημοκρατίας, και έχει υποστηρίξει πάνω από 40 συμβουλευτικά έργα για ελληνικές ΜμΕ μέχρι σήμερα.

Το νέο γραφείο της EBRD στην Ελλάδα εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Πρόεδρο της EBRD Sir Suma Chakrabarti παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Βούλας Πατουλίδου, του Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας Αθανάσιου Σαββάκη, του στελέχους της ΕΤΕπ, Ελένης Γιώτη, της διευθύνουσας συμβούλου της EBRD για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, Charlotte Ruhe, του διευθύνοντος συμβούλου της EBRD για τη χρηματοδότηση και ανάπτυξη των ΜμΕ, Claudio Viezzoli και της επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Sabina Dziurman.

Ο πρόεδρος της EBRD, Suma Chakrabarti δήλωσε: «Η έναρξη λειτουργίας του νέου μας γραφείου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην Ελλάδα. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει την EBRD να προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες χάρη στην υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία της. Από αυτή τη στρατηγική θέση, θα έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι καίριας σημασίας για την ελληνική οικονομία».

H εκπρόσωπος της ΕΤΕπ Ελένη Γιώτη δήλωσε: «Στην EBRD βρήκαμε έναν εταίρο με αποδεδειγμένο ιστορικό και καλά εδραιωμένο πλαίσιο παράδοσης. Ευχόμαστε στην EBRD και στο νέο της γραφείο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο της για την υποστήριξη ΜμΕ . Είναι σαφές ότι οι ΜμΕ είναι καθοριστικής σημασίας για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην ευρωπαϊκή οικονομία».

Η EBRD άρχισε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015 και έχει χρηματοδοτήσει 49 έργα, όλα στον ιδιωτικό τομέα, συνολικού ύψους άνω των 2,8 δισ. ευρώ μέχρι σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.