ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόρτο Καρράς: Τον Οκτώβριο η κατάθεση επενδυτικών προτάσεων

09:25 - 12 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Πόρτο Καρράς: Τον Οκτώβριο η κατάθεση επενδυτικών προτάσεων
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αναζήτησης επενδυτή για το Πόρτο Καρράς. Η διοίκηση της Τεχνικής Ολυμπιακής αναμένει τις προτάσεις μέσα στον Οκτώβριο, όπως έγινε γνωστό κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Τεχνική Ολυμπιακή είχε αναθέσεις στις Cushman & Wakefield s.r.o. και Profin Management Limited  το έργο εξεύρεσης επενδυτή.

Η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017. Σημειώνεται ότι η άδεια ανέγερσης 526 κατοικιών εντός του συγκροτήματος είναι κάτι που μπορεί να προσελκύσει τους επενδυτές.

Το ενδεχόμενο τμηματικής πώλησης του Πόρτο Καρράς ή η από κοινού με τους επενδυτές, ανάπτυξη δραστηριοτήτων εξετάζεται από την πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής. Άλλωστε, αυτή η σκέψη συνδέεται και με την απόφαση της χθεσινής γενικής συνέλευσης για διερεύνηση αναδιάρθρωσης της δομής της Πόρτο Καρράς και του ομίλου.

Η αναδιάρθρωση υπάρχει στο τραπέζι, διότι είναι πιθανό ένας ενδιαφερόμενος επενδυτής να θέλει να ασχοληθεί μόνο με την τουριστική – ξενοδοχειακή δραστηριότητα και το οικιστικό κομμάτι, χωρίς να θέλει να διατηρήσει και την κατασκευαστική δραστηριότητα. Στην περίπτωση αυτή, η κατασκευαστική δραστηριότητα της Πόρτο Καρράς, η οποία μάλιστα πρόσφατα ανανέωσε και το πτυχίο της 7ης τάξης για τη συμμετοχή σε μεγαλύτερου ύψους έργα, θα παραμείνει στη μητρική Τεχνική Ολυμπιακή.

Αναφορικά με το δάνειο από τον επενδυτικό οίκο Fortress, μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί τα 20 από τα 40 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η ρευστότητα του ομίλου μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση τμήματος ή του συνόλου του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς. Κατόπιν ενημέρωσης της διοίκησης στους μετόχους, έγινε γνωστό πως έχουν αποπληρωθεί οι τραπεζικές υποχρεώσεις σε Alpha Bank (γύρω στα 22,5 εκατ. ευρώ) και Εθνική (περί τις 800 χιλ. ευρώ), οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ, κι έχει γίνει σταδιακή πληρωμή υποχρεώσεων σε προμηθευτές και ελληνικό Δημόσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:39 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.