ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευ. Μυτιληναίος: Ανάπτυξη του Ομίλου μέσα από εξαγορές

09:25 - 13 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Ευ. Μυτιληναίος: Ανάπτυξη του Ομίλου μέσα από εξαγορές
Ο ισχυρός ισολογισμός και τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του Ομίλου Μυτιληναίος, επιτρέπουν την δυναμική επιστροφή στις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις με σκοπό την περεταίρω ανάπτυξη του Ομίλου. Σε αυτό στάθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.

Ο κ. Μυτιληναίος μιλώντας για τη στρατηγική του Ομίλου εξήγησε ότι θα αναζητήσει ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, υπογραμμίζοντας ότι «Η κρίση περνά σταδιακά πίσω μας και εμείς επιστρέφουμε» και επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες και το επιχειρηματικό περιβάλλον επιτρέπουν την επιστροφή σε κάτι που ο Όμιλος γνωρίζει καλά.

Σημειώνεται ότι την τελευταία δεκαετία ο Όμιλος απείχε από εξαγορές και συγχωνεύσεις και αξιοποιώντας τις εξαγορές των προηγούμενων ετών, την θέση του στην αγορά και την επέκταση σε νέους τομείς.

«Η Εταιρεία στο Α’ Εξάμηνο του 2019 επανέρχεται σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με τον κύκλο εργασιών για πρώτη φορά να προσεγγίζει το €1 δισ. σε επίπεδο εξαμήνου. Η MYTILINEOS στηριζόμενη στις θετικές επιδόσεις και τις συνέργειες που δημιουργούνται μεταξύ των τριών τομέων δραστηριότητας κατέγραψε ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές που ενδυναμώνουν τον ισολογισμό και εγγυώνται την επιτυχή υλοποίηση των επενδύσεων που προγραμματίζει με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.», είπε ο κ. Μυτιληναίος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.

Για το πρώτο εξάμηνο του 2019 η ενοποιημένη καθαρή κερδοφορία μετά από φόρους του ομίλου ανήλθε στα 81,6 εκ. ευρώ. Οι ενοποιημένες πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 990,837 εκ ευρώ έναντι πωλήσεων 717,134 εκ. ευρώ το α΄εξάμηνο του 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.