ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άναψαν τα τηλέφωνα των τραπεζών λόγω Thomas Cook

14:08 - 23 Σεπ 2019 | Επιχειρήσεις
Άναψαν τα τηλέφωνα των τραπεζών λόγω Thomas Cook
Έντονη είναι η αναστάτωση στον τραπεζικό κλάδο καθώς υπάρχει ανησυχία για την πορεία δανείων και υποχρεώσεων πολλών τουριστικών επιχειρήσεων. Άλλωστε σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος και με βάση στοιχεία Σεπτεμβρίου 2015, από δάνεια ύψους 7,6 δισ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί προς τις επιχειρήσεις τουρισμού, τα μισά περίπου (49,8%) καταγράφονται ως μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. Προφανώς υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως η κατάρρευση αυτή δημιουργήσει νέα γενιά κόκκινων δανείων, ειδικά σε μικρές επιχειρήσεις. Γιαυτό και τα τηλέφωνα έχουν ήδη ανάψει.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες υπήρξε  συνάντηση  της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τους εκπροσώπους της PQH, που λειτουργεί ως Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής για όλα τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα υπό ειδική εκκαθάριση στην Ελλάδα. Από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού τέθηκε το ζήτημα της αναγκαιότητας ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των δανείων σε υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα, όπως οι Συνεταιριστικές Τράπεζες.

Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε πως η εξαιρετικά λεπτή άσκηση στήριξης των υγιών επιχειρήσεων και ανακάλυψης των στρατηγικών κακοπληρωτών χωρίς να στραγγαλιστεί η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να υλοποιηθεί με επαγγελματισμό, δικαιοσύνη και διαφάνεια. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, ο Διευθυντής Επιθεώρησης της Τράπεζας της Ελλάδος και επόπτης της PQH κ. Γεώργιος Πάσχας, η πρόεδρος της PQH κα. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, ο CEO της PQH κ. Ξάνθος Βράχας, και ο Γενικός Διευθυντής της PQH κ. Πολύβιος Ονουφρίου.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.