ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΠ: Καλωσόρισε την πρωτοβουλία Δήμου Πειραιά για το «Blue Lab»

15:47 - 03 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
ΕΒΕΠ: Καλωσόρισε την πρωτοβουλία Δήμου Πειραιά για το «Blue Lab»
«Το ΕΒΕΠ καλωσορίζει το "Γαλάζιο Εργαστήριο", που αποτελεί μία αξιόλογη ενέργεια με απώτερο σκοπό την παραγωγή και προαγωγή της καινοτομίας, καθώς και τη σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα του τόπου» τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ) για τη πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά σχετικά με την ολοκλήρωση του «Blue Lab».

Το Blue Lab αποτελεί το πρώτο κέντρο προώθησης και υποστήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας αποκλειστικά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά και -όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΒΕΠ- στο «γαλάζιο εργαστήριο» οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν συνολικά για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, να γνωρίσουν, να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν πάνω σε κύριες τεχνολογίες ευρείας εφαρμογής, όπως αυτές του 3D printing και των μικροηλεκτρονικών συστημάτων και να μάθουν για τις σύγχρονες τάσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Ταυτόχρονα, και μέσα από μία σειρά παράλληλων ενεργειών, όπως workshops, σεμινάρια, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά., το κέντρο δημιουργεί έναν δυναμικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ αγοράς και επιχειρηματικών ομάδων, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών και τη δημιουργία ευκαιριών χρηματοδότησης καθώς και συνεργασιών.
 
Οι υπηρεσίες του Blue Lab, υπηρεσίες αξιοποίησης τεχνολογικού εξοπλισμού και ωρίμανσης επιχειρηματικών ιδεών, προσφέρονται σε κύκλους. Αυτό σημαίνει πως οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιλεγούν να συμμετάσχουν, υπάγονται σε έναν κύκλο συνολικών υπηρεσιών που διαρκεί τρεις μήνες και περιλαμβάνει συγκεκριμένα στάδια υποστήριξης, που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τους σκοπούς του «γαλάζιου εργαστηρίου».
 
Οι υπηρεσίες του Blue Lab απευθύνονται:

- Σε ομάδες ή άτομα που επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να πειραματιστούν με τη χρήση προηγμένων μηχανημάτων 3σδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης αλλά και εξελιγμένων αισθητήρων, ενεργοποιητών και μικροηλεκτρομηχανικών συστημάτων.

- Σε σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή ομάδες σπουδαστών ή μαθητών που θέλουν να γνωρίσουν τις δυνατότητες του προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού.

- Σε εξοικειωμένα με τον ειδικό εξοπλισμό και λογισμικό άτομα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό προκειμένου να παραχθούν δοκιμαστικά προϊόντα στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας.

- Σε ομάδες εν δυνάμει επιχειρηματιών, σπουδαστές ή και μεμονωμένα άτομα που έχουν κάποια επιχειρηματική ιδέα στον τομέα της γαλάζιας ανάπτυξης και χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση προκειμένου να την εξελίξουν επιχειρηματικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.