ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορκίδης για προϋπολογισμό 2020: Αισιόδοξος αλλά εφικτός

07:56 - 08 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Κορκίδης για προϋπολογισμό 2020: Αισιόδοξος αλλά εφικτός
«Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2020 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της κυβέρνησης να ακολουθήσει αναπτυξιακή πολιτική και συνακόλουθα στήριξης των επιχειρήσεων», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., Β. Κορκίδης με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού χθες Δευτέρα στη Βουλή.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π συμπληρώνει ότι «Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει δοκιμαστεί σκληρά την τελευταία δεκαετία στηρίζοντας, σε αντίξοο περιβάλλον, την ελληνική οικονομία και συμβάλλοντας καθοριστικά στην απασχόληση. Η απαιτητική πρόβλεψη επιτάχυνσης της ανάπτυξης στο 2,8% το 2020, από το 2% του ΑΕΠ το 2019, αποτελεί κοινό στόχο όλων».

Παράλληλα, τονίζει ότι «Ρεαλιστική κρίνεται η εκτίμηση αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,8%, των επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα και η βελτίωση των δεικτών απασχόλησης-ανεργίας. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να υποβοηθηθούν οι φοροελαφρύνσεις ύψους 1,2 δις ευρώ, αλλά και να δοθεί ένα σαφές μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα καθίσταται πλέον φιλική προς τις επενδύσεις. Σύμφωνα με το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο το προσχέδιο εμπίπτει εντός του εύρους των μακροοικονομικών προβλέψεων και ο προϋπολογισμός του 2020 θεωρείται αισιόδοξος, αλλά εφικτός».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.