ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σουηδική Sterner Stenhus στρατηγικός επενδυτής στην Pasal

09:08 - 18 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Η σουηδική Sterner Stenhus στρατηγικός επενδυτής στην Pasal
Ο σουηδικός όμιλος Sterner Stenhus εισέρχεται ως στρατηγικός επενδυτής στην Pasal Development, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, καταβάλλοντας ένα ποσό πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

Ο Ελληνοσουηδός επιχειρηματίας, Ηλίας Γεωργιάδης είναι ο βασικότερος μέτοχος του σουηδικού ομίλου, που δραστηριοποιείται σε τομείς όπως οι εξωτερικές ανακαινίσεις κτιρίων και το real estate. O ίδιος βλέπει στην Pasal ισχυρές μελλοντικές προοπτικές.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης για την Pasal η οποία προβλέπει μερική αποπληρωμή των δανείων της με τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας της στις τράπεζες και διαγραφή του υπολοίπου τμήματός τους. Με τη νέα εξέλιξη που σημειώνεται η Pasal θα διατηρήσει ένα σημαντικό τμήμα των ακινήτων της, καταβάλλοντας μετρητά στις τράπεζες.

Η είσοδος της Sterner Stenhus φέρεται να διασφαλίζει στην Ρasal τη διατήρηση των κεντρικών αποθηκών της Σκλαβενίτης στην Ελευσίνα (ετήσιο ενοίκιο 1,5 εκατ. ευρώ) και των κινήτων προς αξιοποίηση σε Εύβοια, Βοτανικό και Λαύριο. Κανονικά θα προχωρήσει η πώληση του AthensHeart στην Hines και η μετατροπή του σε εκπτωτικό εμπορικό κέντρο υπό την ονομασία Gazi Outlets.

Σημειώνεται πως η Sterner Stenhus εξαγόρασε πρόσφατα έναντι τιμήματος 8,8 εκατ. ευρώ από τον κατασκευαστικό όμιλο Άβαξ, σύμβαση ΣΔΙΤ που υπεγράφη το 2014 και σχετιζόταν με την κατασκευή και συντήρηση δέκα σχολείων για 25 χρόνια. Η σουηδική εταιρεία έχει επίσης στην κατοχή της δύο αποθήκες στον Ασπρόπυργο και το ξενοδοχείο «Ελλάς» στην Πλατεία Ομονοίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:17 - 18 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.