ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενέργεια και φυσικό αέριο ενισχύουν τα αποτελέσματα 9μηνου της Mytilineos

13:58 - 23 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Ενέργεια και φυσικό αέριο ενισχύουν τα αποτελέσματα 9μηνου της Mytilineos
Ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών για το γ’ τρίμηνο του 2019 αναμένεται να εμφανίσει αύριο το πρωί ο όμιλος Mytilineos κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εννιαμήνου της τρέχουσας χρήσης που θα δημοσιοποιηθούν πριν την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης. Οι εκτιμήσεις των χρηματιστηριακών εταιριών προβλέπουν αυξήσεις σε τζίρο και καθαρά κέρδη λόγω της δυναμικής ανόδου που δίνει η ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή εταιρία Euroxx οι επιδόσεις της Μυτιληναίος οδηγούνται κυρίως από τους τομείς Ενέργειας και Αερίου, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής αλλά και της ανόδου των τιμών εξαιτίας της απότομης αύξησης των τιμών για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα, ο σταθερός κύκλος εργασίων των τομέων Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, σε συνδυασμό με τον κατασκευαστικό τομέα (πρώην ΜΕΤΚΑ) που ενισχύεται από την δραστηριότητα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, αντισταθμίζουν τα χαμηλά, αλλά ισχυρά ωστόσο, αποτελέσματα της μεταλλουργίας. Για το γ' τρίμηνο, η Euroxx Securities αναμένει τις πωλήσεις του ομίλου να φτάσουν τα 495 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται ενισχυμένα κατά 14% στα 83,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 39,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 16% σε ετήσια βάση.

Σε επίπεδο εννιαμήνου η χρηματιστηριακή αναμένει αναμένεται άνοδος των πωλήσεων  του Ομίλου στα 1,486 δισ. ευρώ, με αύξηση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα EBITDA υπολογίζονται στα 258,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανιστούν ενισχυμένα κατά 0,5% στα 120,8 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο α’ εξάμηνο του 2019  ο κύκλος εργασιών της Μυτιληναίος κατέγραψε αύξηση 38,2% στα 990,8 εκατ. ευρώ από 717,1 εκατ. ευρώ στο α’ Εξάμηνο του 2018, βοηθούμενος ιδιαίτερα από την ανάπτυξη μεγεθών που καταγράφει ο Τομέας Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου.

Αντίστοιχα, αύξηση 20,7% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε €175,3 εκατ. έναντι €145,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018 που αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη επίδοση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, στη διατήρηση υψηλής κερδοφορίας του Τομέα Μεταλλουργίας, παρά το αδύναμο διεθνές περιβάλλον, αλλά και στις θετικές επιδόσεις του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.