ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το «γάμο» Οlympia-Μedia Markt

18:48 - 31 Οκτ 2019 | Επιχειρήσεις
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού για το «γάμο» Οlympia-Μedia Markt
Tην ερχόμενη Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 συνεδριάζει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εγκρίνει το «γάμο» του ομίλου Οlympia (του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού) και της MediaMarkt που αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το σκηνικό στην εγχώρια αγορά των λευκών οικιακών συσκευών.

Η Media Markt εισήλθε στην ελληνική αγορά το 2005, δραστηριοποιείτο έως το 2011 και με το σήμα Saturn, προχώρησε όμως στη διακοπή λειτουργίας των σημείων πώλησης υπό αυτό το σήμα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η οποία έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προτείνεται η έγκριση του deal, καθότι δεν προκαλούνται σοβαρές αμφιβολίες ως προς τη συμβατότητα με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Μάλιστα, η έλλειψη ενστάσεων αφορά τόσο τον ευρύτερο κλάδο πώλησης ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, όσο και τις λοιπές αγορές που δραστηριοποιούνται οι δύο συμβαλλόμενες πλευρές (π.χ. είδη computing, είδη gaming, βιβλία, παιχνίδια, χαρτικά και γραφική ύλη).

Βέβαια, η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει, συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας, όπως και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει μια ισχυρή και δυναμική ομάδα στον κλάδο της λιανικής που θέτει τις βάσεις για σημαντικές προοπτικές εξέλιξης των εργαζομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.