ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι επενδύσεις του Καράτζη στην ενέργεια μέχρι το τέλος του 2019 Κύριο

09:12 - 05 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Οι επενδύσεις του Καράτζη στην ενέργεια μέχρι το τέλος του 2019
O όμιλος Καράτζη μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένει την ολοκλήρωση της απόκτησης άδειας δυο αιολικών σταθμών 3 MW έκαστος, αλλά και φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής εγκαταστημένης ισχύος 150 MW στην κεντρική Ελλάδα, με προϋπολογισμό άλλων 83 εκατ. ευρώ. Στόχος του ομίλου είναι να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς όλες οι διαδικασίες και για τα νέα φ/β, για να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της PAE και να ξεκινήσει η υλοποίηση των σχεδίων μέσα στο 2020.

Ο Όµιλος εκτίθεται στον κίνδυνο μεταβολών της τιµής του πολυαιθυλενίου (PE) ως βασικής βιοµηχανοποιούµενης πρώτης ύλης. Πρόκειται για παράγωγο προϊόν του πετρελαίου (αιθυλένιο) και η τιµή του επηρεάζεται εν µέρει από τις τιµές του πετρελαίου. Για την αντιµετώπιση του κινδύνου ο όµιλος παρακολουθεί καθηµερινά την τιµή του πολυαιθυλενίου και βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση µε τους προμηθευτές προκειµένου να περιορίσει τη διακύµανση της τιµής της Ά ύλης. Αυτό επιτυγχάνεται µε ορθολογική διαχείριση αποθεµάτων Ά ύλης σε σχέση µε τις παραγγελίες των πελατών.

Επιπλέον, σε συµφωνίες µε σηµαντικούς πελάτες ο Όµιλος έχει φροντίσει να συµπεριλάβει την µεταβλητότητα της τιµής του πολυαιθυλενίου στον προσδιορισµό της τιµής των προϊόντων. Μία αύξηση της τιµής του πολυαιθυλενίου 5%, ceteris paribus, επιφέρει αύξηση στο κόστος των αναλώσεων περίπου 1.500 χιλ € σε ετήσια βάση ή συνολικά αύξηση του βιοµηχανικού κόστους παραγωγής κατά 2,5% περίπου.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.