ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 2020 η έξοδος από το ταμπλό για Νηρέα-Σελόντα Κύριο

09:06 - 08 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Το 2020 η έξοδος από το ταμπλό για Νηρέα-Σελόντα
Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2020 τοποθετείται η έναρξη των διαδικασιών συγχώνευσης των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέας, Σελόντα και Andromeda, που θα βρεθούν υπό τη σκέπη του ομίλου της Andromeda. Το εγχείρημα εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί, με τους αρχικούς υπολογισμούς να δίνουν ένα περιθώριο δώδεκα μηνών.

Η εποπτεία και η κεντρική διοίκηση της εξέλιξης της συγχώνευσης θα ασκείται από τη Ισπανία, όπου βρίσκονται τα κεντρικά του ομίλου Andromeda. Σχετικά με το ενδεχόμενο διατήρησης των δύο εταιρειών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών μόλις περάσουν στον έλεγχο της Amerra- Mubadala επίσημα δεν έχει υπάρξει καμία τοποθέτηση, με τις  πληροφορίες  όμως να δίνουν μικρές πιθανότητες στο σενάριο της παραμονής τους στο ταμπλό. H διοίκηση του Νηρέα προχωρά στην έκδοση  ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 237 εκατ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό καλούνται οι μέτοχοι να εγκρίνουν σε έκτακτη γενική συνέλευση στα γραφεία της εταιρίας στο Κορωπί στις 27 Νοεμβρίου, στις 9 το πρωί, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Την ίδια μέρα πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση και η εταιρία Σελόντα επίσης με τη σειρά της για να εγκρίνει την έκδοση ομολογιακών δανείων έως 290 εκ. ευρώ .

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 09:08 - 08 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.