ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απλά χρηματοοικονομικά για όλους» από Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και ΠΑΠΕΙ

16:34 - 08 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Η χρηματοοικονομική γνώση έχει γίνει μία απαραίτητη δεξιότητα του 21ου αιώνα, μιας και το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, εμπερικλείει πολλούς κινδύνους, αλλά παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες.

Η υπερχρέωση των πολιτών, η αύξηση του προσδόκιμου ζωής, και η  μείωση των μισθών και των συντάξεων έχουν αυξήσει την ανάγκη των πολιτών για χρηματοοικονομική επιμόρφωση.

Η χρηματοοικονομική επιμόρφωση των πολιτών όμως δεν αφορά  πολύπλοκα μοντέλα και έννοιες που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον στην ποιότητα της καθημερινής  ζωής τους, αλλά αναφέρεται σε εκείνες τις βασικές αρχές της χρηματοοικονομικής οι οποίες παραμένουν απλές και διαχρονικά αναλλοίωτες.

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού συνεχίζοντας τις πολύπλευρες δράσεις του, δημιούργησε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά  ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα e-learning. Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να παρουσιάσει ολοκληρωμένα και με  πολύ απλό τρόπο, όλες εκείνες τις απαραίτητες οικονομικές και χρηματοοικονομικές έννοιες οι οποίες θα βοηθήσουν κάθε οικογένεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα στην χώρα μας. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στα «οικονομικά» και την ευημερία των πολιτών μέσω της σωστής διαχείρισης του χρήματος, αποφεύγοντας κρίσιμα ανθρώπινα λάθη.

Στην σύγχρονη χρηματοοικονομική το μάθημα αυτό ονομάζεται «Χρηματοοικονομικά της Οικογένειας» . 

Το e-learning “Απλά χρηματοοικονομικά για όλους!”, αποτελείται από 11 αυτοτελείς διδακτικές ενότητες, από τις οποίες οι δύο θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Το πρόγραμμα ξεκινά τον Νοέμβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2020 και απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες χωρίς να απαιτείται καμία απολύτως γνώση οικονομικών/χρηματοοικονομικών όρων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμβάλλοντας στην κατανόηση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος και τις ευκαιρίες που πλέον αναδύονται στην χώρα μας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, κος Νικόλαος Φίλιππας.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά!

Τελευταία τροποποίηση στις 16:36 - 08 Νοε 2019
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.