ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Sato: Σήμερα αποφασίζεται η εξυγίανση με είσοδο επενδυτών Κύριο

09:00 - 20 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Sato: Σήμερα αποφασίζεται η εξυγίανση με είσοδο επενδυτών
Εκδικάζεται σήμερα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Sato συμφερόντων της οικογένειας Θεοδωρίδη για την εξυγίανση της εισηγμένης. Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 67,8% οι πιστωτές της εισηγμένης, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα έναντι τιμήματος € 3 εκ. και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της.

Ο φορέας στον οποίον θα μεταβιβαστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της Sato και τα περιουσιακά της στοιχεία, ως η συμφωνία προβλέπει, και η οποία θα αναλάβει μέρος των υποχρεώσεων αυτής είναι η νεοσυσταθείσα προς τον σκοπό τούτο «NEOCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμφερόντων τρίτων επενδυτών που δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της Εταιρίας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου 2019 η Sato εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 6,358 εκατ. ευρώ έναντι 5,145 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά  23,36%. Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 2,794 εκατ. ευρώ έναντι 2,213 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2019, με το μικτό περιθώριο να βρίσκεται στο 43,94% έναντι 42,93% το προηγούμενο έτος,

Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2019 η εταιρία άνοιξε δύο νέα καταστήματα με το σήμα ENTOS, σε Ρόδο και Κω με την μέθοδο franchise. Πρόκειται για δύο καταστήματα εναρμονισμένα με την νέα εταιρική ταυτότητα, από τα οποία η εταιρεία αναμένει ανάπτυξη των πωλήσεων.

H SATO συνεχίζει την υλοποίηση του έργου εξοπλισμού των ελληνικών αεροδρομίων με καθίσματα αναμονής μέσω της Intrakat για λογαριασμό της εταιρείας Fraport Greece. Η Εταιρεία έχει παραδώσει τα αεροδρόμια των περιοχών Κεφαλονιά, Καβάλα, Σκιάθος, Μυτιλήνη.

Τον Ιούλιο 2019 επισυνάφθηκε συμφωνία μεταξύ της Bolia και της SATO για την αποκλειστική αντιπροσώπευσή της στην ελληνική αγορά. Η Bolia είναι ένα δανέζικο brand επίπλου μοναδικού σκανδιναβικού design και θεωρείται ένα από τα πιο ανερχόμενα brand επίπλου στην Ευρώπη. Έχει ξεκινήσει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου την δραστηριότητα της με ένα shop In shop στο ENTOS Χαλανδρίου (περίπου 180m2).

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.