ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εισηγμένες αλλάζουν ιδιοκτησία στη διάρκεια του 2020 Κύριο

11:12 - 23 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Ποιες εισηγμένες αλλάζουν ιδιοκτησία στη διάρκεια του 2020
Η ωρίμανση των εξαγορών για τις υπερχρεωμένες εισηγμένες έφθασε και είναι γεγονός ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αρκετές εταιρίες θ' αλλάξουν ιδιοκτήτες.

Η πρώτη περίπτωση εισηγμένης που θ αλλάξει ιδιοκτησία μέσα στο νέο οικονομικό έτος είναι η εταιρία επίπλων Βαράγκης. Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 80% οι πιστωτές της εταιρίας, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στη νεοσυσταθείσα προς τον σκοπό τούτο εταιρία με την επωνυμία Varangis Furniture & Interiors A.E.”. Η μεταβίβαση αυτή θα υλοποιηθεί μέσα στο α’ εξάμηνο του 2020.

Στις 20 Νοεμβρίου εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Sato συμφερόντων της οικογένειας Θεοδωρίδη για την εξυγίανση της εισηγμένης.Με βάση τη συμφωνία εξυγίανσης, στην οποία συμμετέχουν κατά ποσοστό 67,8% οι πιστωτές της εισηγμένης, η επιχειρηματική της δραστηριότητα και το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων μεταφέρονται στον νέο φορέα έναντι τιμήματος € 3 εκ. και της ανάληψης μέρους των υποχρεώσεών της. Ο φορέας στον οποίον θα μεταβιβαστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα της Εταιρίας και τα περιουσιακά της στοιχεία, ως η Συμφωνία προβλέπει, και η οποία θα αναλάβει μέρος των υποχρεώσεων αυτής είναι η νεοσυσταθείσα προς τον σκοπό τούτο «NEOCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» συμφερόντων τρίτων επενδυτών που δεν συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με την υφιστάμενη μετοχική σύνθεση της Εταιρίας.

Η σουηδική εταιρία Sterner Stenhus είναι ο στρατηγικός επενδυτής που εισέρχεται στην Pasal Developnent και μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της.

Ειδικότερα, η Sterner Stenhus θα καταβάλλει ποσό άνω των 20 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου και ομολογιακού δανεισμού στην Ρasal Development, προκειμένου η εισηγμένη να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητες που παρουσιάζονται στις δραστηριότητες του real estate, των logistics, αλλά ενδεχομένως και των ΣΔΙΤ.

Για τη Μπήτρος και τη ΣΙΔΜΑ η αγορά περιμένει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που φαίνεται ότι επέβαλαν οι τράπεζες. Η ΣΙΔΜΑ θα είναι το νέο αφεντικό απορροφώντας το μεταλλουργικό κλάδο της Μπήτρος.

Στην ομπρέλα του Andromeda Seafood Limited, μέλος του ομίλου Andromeda έχουν εισέλθει και τυπικά οι 2 μεγαλύτερες εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας Νηρέας και Σελόντα. Η τυπική ολοκλήρωση της εξαγοράς θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και οι 2 εισηγμένες θα αποχωρήσουν από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια. Με 6 στρατηγικής τοποθεσίας παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, είναι ένας κορυφαίος παίκτης σε περισσότερες από 25 βασικές αγορές. Ο Όμιλος Ανδρομέδα απασχολεί σήμερα συνολικά 640 άτομα (270 στην Ισπανία και 370 στην Ελλάδα). Διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής ψαριών. Τα βασικά είδη που παράγει ο Όμιλος Ανδρομέδα είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και το φαγκρί. Έχοντας καταφέρει να αναπτύσσεται δυναμικά από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα και με την υποστήριξη της «Amerra Capital Management LLC», η Ανδρομέδα έχει εξελιχθεί σε έναν ισχυρό όμιλο εταιρειών με στόχο να καθιερωθεί ως ένας σημαντικός παίκτης στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια. Στο σχήμα του αγοραστή ως από κοινού μέτοχος με την AMERRA Capital Management LLC του Andromeda Group θα συμμετέχει και η Mubadala Investment Company.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.