ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Prodea Investments: Την Παρασκευή η υποβολή των προσφορών για τα 4 ακίνητα-φιλέτα Κύριο

09:06 - 28 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Prodea Investments: Την Παρασκευή η υποβολή των προσφορών για τα 4 ακίνητα-φιλέτα
Aύριο, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου στις 15.00 το μεσημέρι εκπνέει η παράταση υποβολής προσφορών των funds για την εξαγορά των 4 ακινήτων της Prodea Investments.

Την ίδια μέρα θα συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο για να εξετάσει τις προσφορές. Σήμερα τα προς πώληση ακίνητα της Prodea Investments είναι μισθωμένα και αποδίδουν περίπου 6 εκατ. ευρώ το χρόνο. Στο ενδεχόμενο ένα επενδυτικό σχήμα αποκτήσει το σύνολο των ακινήτων, σε 13 χρόνια θα έχει κάνει απόσβεση καθώς το συνολικό τίμημα προσδιορίζεται κοντά στη περιοχή των 80 εκατ. ευρώ. Στα βιβλία της εταιρείας το κόστος  των ακινήτων ανέρχεται σε 74 εκατ. ευρώ. 

Η στρατηγική των επενδυτών είναι να μεταπωλήσουν τα ακίνητα σε ένα διάστημα τριών ετών με την προσδοκία να καρπωθούν την υπεραξία που θα δημιουργεί στην αγορά ακινήτων. Η πώληση των ακινήτων θα διαμορφώσει νέες τιμές στην αγορά γραφείων καθώς θα καταγραφεί η συναλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η διοίκηση της Prodea Investments διατηρεί το δικαίωμα της ματαίωσης  της διαδικασίας πώλησης όταν το προσφερόμενο τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό. 

Ανάμεσα στους διεκδικητές είναι και ο γαλλικός όμιλος Chenavari, η εταιρεία Dromeus Capital, η Brook Lane, η Trastor ΑΕΕΑΠ. Η Prodea Investments ήταν υποχρεωμένη να πουλήσει ακίνητα τα οποία είναι μισθωμένα στην Εθνική Τράπεζα, καθώς ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, επιθυμεί να μειώσει την εξάρτησή της από έναν πελάτη. Μετά την πώληση, τα έσοδα της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα θα φθάνουν στο 45% από 47%, που ήταν πριν την πώληση.   

 Τα 4 ακίνητα φιλέτα

Η Prodea Investments έχει ανακοινώσει θα πωλήσει τα παρακάτω ακίνητα ιδιοκτησίας της:

  1. Λεωφ. Μεσογείων 1 και Βασ. Σοφίας 118, στην Αθήνα, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 8.641,76 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 3 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι, 8 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.
  2. Λεωφ. Πειραιώς 74-76, στο Μοσχάτο, αυτοτελές κτήριο γραφείων συνολικής επιφανείας 12.443,46 τ.μ. (αναπτύσσεται σε υπόγειο, ισόγειο, 6 ορόφους και δώμα), πλήρως μισθωμένο.
  3. Οδός Ακαδημίας 68 και Χαρ.Τρικούπη και Ζωοδόχου Πηγής, στην Αθήνα, οριζόντιες ιδιοκτησίες- γραφειακοί χώροι, συνολικής επιφανείας 5.501,00 τ.μ. (αναπτύσσεται σε 2 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 7 ορόφους), πλήρως μισθωμένες.
  4. Λεωφ. Κηφισίας 178 και Αγησιλάου, στο Χαλάνδρι, κατάστημα, όροφοι γραφείων και parking/αποθηκευτικοί χώροι συνολικής επιφανείας 10.293,42 τ.μ. (αναπτύσσονται σε 4 υπόγεια, ισόγειο, πατάρι και 3 ορόφους), πλήρως μισθωμένοι.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:20 - 28 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.