ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι αξιολογήσεις των Fitch και S&P για την Ελλάκτωρ

15:37 - 29 Νοε 2019 | Επιχειρήσεις
Οι αξιολογήσεις των Fitch και S&P για την Ελλάκτωρ
Με «BB» και σταθερό outlook ανακοίνωσε σήμερα η Fitch ότι αξιολογεί την «Ελλάκτωρ», με τον οίκο να δίνει την ίδια αξιολόγηση και για την θυγατρική Ellaktor Value, που θα εκδώσει το ευρωομόλογο ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ο οίκος σημειώνει ότι το σταθερό outlook αντανακλά την εκτίμηση του ότι «θα συνεχιστεί η μέτρια ανάκαμψη της κίνησης στην Αττική Οδό και θα εκτελεστεί επιτυχώς το πρόγραμμα επενδύσεων στις ανανεώσιμες έως το τέλος του 2020».

Παράλληλα, αντανακλά την άποψη του ότι η εταιρεία «θα ακολουθήσει μια διαδικασία απομόχλευσης», ενώ επισημαίνει πως η τελική αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από τα οριστικά στοιχεία και λεπτομέρειες της έκδοσης.

Από την πλευρά της, η S&P Global Ratings επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «B/B» της Ελλάκτωρ και έθεσε αξιολόγηση «B» στις ομολογίες.

Ακόμη, ο οίκος αναφέρει ότι το outlook είναι σταθερό «αντανακλώντας την άποψη μας ότι τα πιστωτικά μεγέθη θα βελτιωθούν με ώθηση από τις δραστηριότητες των Ανανεώσιμων και τις Παραχωρήσεις, με το χρέος προς EBITDA να μειώνεται στο 5,5x και τα κεφάλαια από λειτουργικές δραστηριότητες (FFO) προς χρέος να βελτιώνονται στο 10% έως το 2020».

Τελευταία τροποποίηση στις 15:42 - 29 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.